Ana SayfaGüncelGazeteci Adnan Bilen’e hapis cezası

Gazeteci Adnan Bilen’e hapis cezası

HABER MERKEZİ – Gazeteci Adnan Bilen’e “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandığı davada 1 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanması sonrası görevinden ihraç edilip, belediyenin ihbarı ile hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava açılan gazeteci Adnan Bilen’in yargılandığı davanın karar duruşması Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Bilen duruşmaya avukatı Haşem Baygümüş ile birlikte katıldı.

Duruşmada savcının hakkında verdiği mütalaaya karşı savunma yapan Bilen, yaptığı paylaşımların düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Avukatı Haşem Baygümüş ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Yargıtay’ın benzer davalarda verdiği kararları mahkeme heyetine sundu.

MA’da yer alan habere göre müvekkilinin bir gazeteci olduğunu ve haberleri halkın haber alma hakkı kapsamında paylaştığını söyleyen Baygümüş, müvekkilinin beraatını istedi.

Taleplerin alınmasının ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, Bilen’e “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 1 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Hüküm ise 5 yıl erteledi.

Previous post
Bakan Gül: Yargı reformu 2019 Ocak'ta duyurulacak
Next post
Mersin'de fırtına ve hortum seralara zarar verdi