Ana SayfaGüncelGazeteci Seyhan Avşar hakkında soruşturma

Gazeteci Seyhan Avşar hakkında soruşturma

HABER MERKEZİ – Cumhuriyet gazetesi muhabiri Seyhan Avşar hakkında yaptığı haber nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet gazetesinin yargı muhabiri Seyhan Avşar hakkında, “300 gün yaşar merak etme” başlıklı haberi nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Kamu görevlisini terör örgütlerine hedef gösterdiği” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosuna ifade veren Avşar, yaptığı haberin basın özgürlüğü kapsamında olduğunu söyledi.

Avşar, haberi yapmadan önce habere konu olan açlık grevindeki hükümlü öğretmen Meral Dönmez’in ailesiyle konuştuğunu ve ailenin beyanlarını haberine taşıdığını aktardı.

Gazeteci Avşar, “Haber yayınlandıktan sonra Tarsus Cezaevi Müdürü Mazlum Özalp ile telefonda görüştüm. Mazlum Özalp bana ‘kendisinin de Alevi kökenli olduğunu, aileye bu tarz sözler söylediğini ancak iyi niyetli olduğunu’ söyledi. Ben de isterse düzeltme yazısı yayınlayabileceğimizi söyledim. Daha sonra Mazlum beyin gönderdiği düzeltme yazısını yayınladık. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

‘Seçimlere doğru susturma operasyonu’

Evrensel’e konuşan Seyhan Avşar, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Yerel seçimlere doğru giderken gazetecilere yönelik susturma operasyonları giderek hızlandı. Ben de bu operasyonlardan nasibimi aldım. Her gün İstanbul adliyesinden birkaç tane gazeteci yargılamasına tanıklık ediyoruz. Ancak ne soruşturmalar ne de yargılamalar gazetecileri susturamaz. Gerçeğin peşinde koşmaya her zaman devam edeceğiz.”

Previous post
Van'da ev baskınları: HDP yöneticileri dahil altı gözaltı
Next post
Çekya'da maden ocağında patlama: 13 işçi yaşamını yitirdi