Ana SayfaGüncelGüven’e destek eylemine baskın: Polis Urfa’da 40 kişiyi gözaltına aldı

Güven’e destek eylemine baskın: Polis Urfa’da 40 kişiyi gözaltına aldı

HABER MERKEZİ – Urfa’da Leyla Güven’e destek amacıyla başlatılan 3 günlük açlık grevinin bitmesinin ardından polis, HDP il binasına baskın düzenledi, 40 kişiyi gözaltına aldı, partinin Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü yerlerde sürüklendi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Urfa’daki il binasında, 29 gündür açlık grevi eylemini sürdüren HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek amacıyla başlatılan 3 günlük açlık grevinin bitmesinin ardından polis parti binasına baskın düzenledi.

Açlık grevinin sona ermesinin ardından yapılan açıklamadan sonra parti binasını basan polis, 40’a yakın kişiyi gözaltına aldı.

İçeriye giren polisler, HDP Urfa Millletvekili Ayşe Sürücü’yü dışarı çıkarmak için yerlerde sürükledi. Dışarı çıkmayı kabul etmeyen Sürücü, parti binasındayken polis içeride arama yapmaya başladı.

Sürücü, baskın sırasında yöneticilerin ve kendisinin yerlerde sürünerek dışarı çıkarılmak istendiğini belirterek, “Urfa’da tam bir hukuksuzluk yaşanıyor” dedi.

Diyarbakır’da gözaltına alınan 14 siyasetçi serbest

Dün de Diyarbakır ve Hakkari’de yapılan ev baskınlarında Leyla Güven’in sürdürdüğü açlık grevine destek amacıyla eylem yapan çok sayıda HDP ve DBP yöneticisi ve üyesi gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır’da dün gözaltına alınan 14 siyasetçinin, İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Güven’in talebi ne?

HDP Hakkari Milletvekili Güven’in eylemi bugün 29’uncu günde.

Güven, ailesi ve avukatları ile görüşmesine izin verilmeyen “Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılana dek açlık grevi eylemini sürdüreceğini” söylüyor.

Güven, “Öcalan’a bugün fazlasıyla ihtiyaç var. Ondan gelecek mesaj çok önemli olacak. Avukat, aile görüşlerinin olması gerekiyor. Talebim ağırlaştırılmış tecridin son bulmasıdır” diyor.