Ana SayfaÖzelGüven’in avukatı: 12 kilo kaybetti, CPT’nin sorumluluğu var

Güven’in avukatı: 12 kilo kaybetti, CPT’nin sorumluluğu var

HABER MERKEZİ – Tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven 51 gündür açlık grevinde. webiz’de konuşan avukat Şivan Cemil Özen, 12 kilo kaybettiğini söylediği Güven’e B1 vitaminin verilmeye başlandığı bilgisini paylaştı. Özen, CPT’ye başvuruda bulunduklarını belirterek, “CPT’nin açlık grevlerinin başlamasında sorumluluğu var” dedi.

Tutuklu yargılandığı davanın Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Kasım’da görülen duruşmasında “Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için açlık grevine başladığını” duyuran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 51’inci gününde.

Güven’in, katılmadığı Çarşamba günü yapılan son duruşmasında tutukluluğuna devam kararı verilmişti.

webiz’de Serpil Savumlu’nun konuğu olan Güven’in avukatlarından Şivan Cemil Özen, müvekkilinin sağlık durumuna ve cezaevlerindeki açlık grevlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özen, Güven’in ciddi şekilde uykusuzluk, baş ağrıları, baş dönmesi, halsizlik, yürümede güçlük çekme, tansiyon düşüklüğü, konuşmada zorlanma yaşadığını söyledi.

51 gündür açlık grevindeki Güven’in 12 kilo kaybettiğini söyleyen Özen, “Her gün, her saat ve her dakika sağlık durumu ciddiyetini koruyacak pozisyona giriyor” dedi.

Avukat Özen, yasal değişimin ardından Güven’e B1 vitaminin verilmeye başlandığı bilgisini de paylaştı.

Leyla Güven’in bağımsız bir heyet tarafından muayene edilmesi ile ilgili yapılan başvuruya henüz geri dönüş yapılmadığını dile getiren Özen, cezaevlerinde yüzlerce siyasi tutuklu ve hükümlünün Öcalan’a dönük tecritin sona ermesi için açlık grevinde olduğunu da hatırlattı.

Avukat Özen, Öcalan’ın 2011 yılından beri avukatlarıyla görüştürülmediğine dikkat çekerek, tecritin kaldırılmasına yönelik bir adım atılmadığını sözlerine ekledi.

Avrupa İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi’ne (CPT) girişimde bulunduklarını ifade eden Özen, “CPT’nin açlık grevlerinin başlamasında sorumluluğu var” dedi ve ekledi:

“CPT’nin tutarsız ve sessiz kalışı kabul edilebilir değil.”

Leyla Güven’in talebi ne?

HDP Hakkari Milletvekili Güven, ne ailesi ne de avukatları ile görüşmesine izin verilen “Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılana dek açlık grevi eylemini sürdüreceğini” söylüyor.

Güven, “Öcalan’a bugün fazlasıyla ihtiyaç var. Ondan gelecek mesaj çok önemli olacak. Avukat, aile görüşlerinin olması gerekiyor. Talebim ağırlaştırılmış tecridin son bulmasıdır” diyor.


webiz’deki programın tamamını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.


Twitter

Facebook

Youtube

Previous post
Roboski Katliamı: 7 yıl geçti, kimse yargılanmadı
Next post
'Yardımcı eczacı' uygulaması: Yeni mezunlar eczane açamayacak