Ana SayfaGüncelGüven’in eylemi 26’ncı gününde, Meclis’te de açlık grevi başlıyor

Güven’in eylemi 26’ncı gününde, Meclis’te de açlık grevi başlıyor

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da aralarında olacağı 10 partili vekil, açlık grevinde olan Leyla Güven’e destek için Meclis’te açlık grevine başlayacak. Ayrıca milletvekili çıkarılan tüm illerde açlık grevlerine başlanacak.

Tutuklu yargılandığı davanın Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Kasım’da görülen duruşmasında “Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için açlık grevine başladığını” duyuran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 26’ncı günde devam ederken, ülkenin pek çok yerinde Güven’e destek olmak için düzenlenen eylemler de sürüyor.

Güven ile dayanışmak için Mersin HDP il binasında açlık grevine başlayan 10 kişinin gözaltına alınmasının ardından HDP’li vekiller ‘açlık grevi eylemlerini büyütme’ kararı aldı.

Bu kapsamda partinin eş genel başkanlarından Pervin Buldan’ın da aralarında olacağı HDP’li 10 milletvekili Meclis’te açlık grevine başlayacak.

MA’da yer alan habere göre açlık grevi eylemi, Salı günü yapılacak grup toplantısının hemen ardından başlayacak ve 2 gün sürecek.

Tüm illerde açlık grevi

Meclis’te başlatılacak bu eylemin yanı sıra yine HDP temsilciliklerinin olduğu tüm kentlerde 3 gün süreli açlık grevi eylemleri başlatılması konusunda parti örgütlerine talimat gönderildi.

Hazırlıklarını tamamlayan il örgütleri 3 Aralık’ta, tamamlayamayan il örgütleri ise 4 Aralık’ta eylemlerine başlayacak.

Başlatılacak bu eylemlere partili vekiller de seçildikleri kentlerde yine 4 Aralık günü dahil olacak.

Planlaması yapılan bu eylemlere dair Kriz Masası da oluşturuldu.

Güven’in talebi ne?

HDP Hakkari Milletvekili Güven, ne ailesi ne de avukatları ile görüşmesine izin verilen “Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılana dek açlık grevi eylemini sürdüreceğini” söylemişti.

“Tecride karşı sessiz kalınarak çözümsüzlüğü bizler de derinleştiriyoruz” diyen Güven, “Toplumsal barışın sağlanması konusunda kaybedecek zamanımız kalmadı” diyor.

Son olarak Yeni Yaşam’dan Çağdaş Kaplan’a konuşan Güven, “Öcalan’a bugün fazlasıyla ihtiyaç var. Ondan gelecek mesaj çok önemli olacak. Avukat, aile görüşlerinin olması gerekiyor. Talebim ağırlaştırılmış tecridin son bulmasıdır” demişti.

Previous post
Akbabaların kanlı bilançosu
Next post
Musa Çitil'in şikayet ettiği gazetecilerden Çağdaş Kaplan ifade verdi: Hedef gösteriliyoruz