Ana SayfaEkolojiHava sıcaklıkları artacak, yağışlar devam edecek

Hava sıcaklıkları artacak, yağışlar devam edecek

HABER MERKEZİ – Meteoroloji Genel Müdürü Coşkun, hava sıcaklıklarının hafta sonundan itibaren artacağını söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, hava sıcaklıklarının hafta sonundan itibaren Türkiye’nin batısından başlayarak artacağını belirtti.

AA’ya konuşan Coşkun, “Hava sıcaklıklarının, önümüzdeki hafta batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 2 ile 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor” dedi.

Yağışlı havanın devam edeceğini söyleyen Coşkun, özetle şunları söyledi:

“Yağışların bugün Doğu Karadeniz’in kıyı illeri ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Doğu Anadolu’da bin 800 metre üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.”

Pazar günü ise Türkiye genelinde yağış beklenmediğini belirten Coşkun, hafta başında Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı sisteminin etkisine girileceğini ifade etti.

“Sağanak yağışların, Salı günü Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizi etkisi altına alması, Çarşamba günü ise Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege dışında ülkemizin büyük bir bölümünde görüleceği tahmin ediliyor.”




Önceki Haber
Filozofların insanlık tarihinden 'Hayvanların Tarihi'ne - Oxana Timofeeva
Sonraki Haber
Zemeckis'ten gerçek bir hikayenin fantastik anlatımı: “Welcome to Marwen”