Ana SayfaGüncelHayvana işkence eden Murat Özdemir serbest bırakıldı

Hayvana işkence eden Murat Özdemir serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Hayvana işkence eden ve görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştıktan sonra gelen tepkiler üzerine gözaltına alınan Murat Özdemir, serbest bırakıldı. Özdemir, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi.

TV8’de yayınlanan Master Chef adlı yarışma programı ile tanınan Murat Özdemir, evindeki papağana işkence etti, görüntülerini sosyal medya uygulaması Instagram üzerinden paylaştı.

Özdemir’in paylaşımı üzerine çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabını etiketleyerek şikayette bulundu.

Özdemir, tepkilerin ardından polislerce Beşiktaş’taki evinde gözaltına alındı, ardından adliyeye sevk edildiği açıklandı.

Savcılık, Özdemir’i akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk etti.

Pakdemirli’den açıklama

Konuya ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

Pakdemirli, “Toplumda infial uyandıran ve vicdanlarımızı derinden sarsan videoyu üzüntüyle izledim. İlgili şahıs hakkında Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunulması için talimat verdim. Ayrıca şiddet gören papağanın güvenli bir ortama alınması için de Bakanlık olarak girişimlere başladık” dedi.

Bakan, son olarak işkence edilen kuşun tedavisine başlandığını bildirdi.