Ana SayfaGüncelHDP’den İzmir için ‘ortak aday’ açıklaması, ‘her yerde güç birliği’ mesajı

HDP’den İzmir için ‘ortak aday’ açıklaması, ‘her yerde güç birliği’ mesajı

HABER MERKEZİ – Mersin ve İzmir’deki temasları esnasında konuşan HDP eş genel başkanları yaklaşan yerel seçimler için bir kez daha ‘güç birliği’ mesajı verdi. Temelli, “Her yerde güç birliği oluşturmadan yanayız” dedi, Buldan İzmir için ortak bir aday çıkarmanın yöntemlerini aradıklarını belirterek, “Her yerde bir güç birliğini hayata geçirmeliyiz” diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş genel başkanlarından yaklaşan yerel seçimlere ilişkin açıklamalar geldi. Eş başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin açıklamalarında ‘güç birliği’ vurgusu vardı.

Mersin’de bir dizi ziyaret kapsamında Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Tarsus Şubesi temsilcilerini ziyaretinde konuşan Temelli, “yerel seçimlerde iktidarın istediği sonucu alamadığı takdirde ‘tek adam’ rejiminin tehlikeye gireceğini” söyledi.

“Evet önümüzde yerel seçimler var. Eğer bu faşizmin gidişatı bir yerlerde durdurulacaksa bu da 31 Mart tarihidir. Bu seçim, yerel seçimlerden öte bugün faşizme karşı mücadele zeminini taşıyor” diyerek seçimin önemine dikkat çeken Temelli, ‘güç birliği’ mesajı verdi.

“Herhangi bir partinin seçime endeksli hareket etmesi ya da sadece belediyeciliğe kilitlenerek yol alması bu süreçte anlamlı değildir.

“Türkiye’nin her yerinde olası sonuçları değerlendirerek gerçekçi bir ittifak anlayışını nasıl oluşturabiliriz adına düşünüyoruz. Bizim tek başımıza alamayacağımız ama alınması halinde bu faşist zihniyeti geriletebilecek her yerde güç birliği oluşturmadan yanayız. Tek adam rejimine karşı ortaklaşmamız gerekiyor.”

Partisinin İzmir İl Örgütü kongresinde konuşan Buldan ise yerel seçimlerin “Türkiye’nin her yerinde tarihi bir fırsat olarak ele alınması gerektiğini” belirterek ‘güç birliği’ vurgusunda bulundu.

“İzmir’de HDP olarak ortak bir aday çıkarmanın yöntemlerini arıyoruz. Bir güç birliğine ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Ama bunu demokratik ilkelerimizden vazgeçmeden, herkesin istediği, benimsediği, ‘ortak adayımdır’ dediği kişiyi hep birlikte bularak yapacağız. Bunu başarabilirsek AKP-MHP faşist zihniyetini bu güç birliğiyle devireceğiz. Güç birliğiyle İzmir’de de İzmir halkının istediği bir adayla seçim yarışına gireceğiz.

“Türkiye’nin bütün coğrafyalarında böylesi bir güç birliğini hayata geçirebilirsek önümüzdeki yılları AKP-MHP faşizminin olmadığı, özgür, demokratik ve eşitlikçi bir anlayışla halkımızın önüne çıkmaya adayız.

“Bir referandum niteliğindeki bu seçimlerde, herkesin bir seferberlik ruhu ile çalışması çok önemli. Gece gündüz demeden her insanımızın elini tutarak, yüreğine dokunarak başaracağız. Böylesi bir sorumlulukla bu sürecin üstesinden geleceğiz.”


Gazete Karınca
Previous post
Bu kez kültür-sanat alanında: Bali Müzayede konkordato başvurusu yaptı
Next post
Leyla Güven’e destek amacıyla açlık grevine giren 10 HDP’li gözaltına alındı