Ana SayfaEkonomiİş dünyasına göre asgari ücretteki artış tutarı ‘çok olumlu bir gelişme’

İş dünyasına göre asgari ücretteki artış tutarı ‘çok olumlu bir gelişme’

HABER MERKEZİ – TÜSİAD Başkanı Bilecik, asgari ücretin 2 bin 20 TL’ye çıkarılmasını ‘çok olumlu bir gelişme’ olarak değerlendirdi. Bilecik aynı konuşmasında iş dünyası olarak verilen desteklerden duydukları ‘memnuniyeti’ dile getirdi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, ekonomideki son gelişmeleri ‘iş dünyası’ cephesinden yorumladı.

AA Finans Masası’na konuk olan Bilecik’in gündemindeki konulardan biri dün belirlenen asgari ücretteki artış tutarıydı.

Bilecik, asgari ücretin 417 liralık artışla 2 bin 20 liraya çıkarılmasını ‘çok olumlu bir gelişme’ olarak gördü.

“İş dünyası için asgari ücret tespitinin 2 bin 20 TL olması çok olumlu bir gelişme oldu. İş dünyası verilen desteklerden memnun, bu destekler doğrultusunda Ağustos itibarıyla yaşadıklarımız bertaraf edildi.”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da dünkü açıklamasıyla yeni asgari ücreti ‘tatmin edici’ bulduklarını açıklamıştı.

2019’daki beklentiler ne yönde?

Öte yandan TÜSİAD Başkanı, önümüzdeki sene ekonomik büyümedeki beklentilerinin yüzde 1, enflasyondaki beklentilerinin ise yüzde 17 civarında olduğunu kaydetti.

Bilecik’e göre işsizlikteki hedeflere ulaşılması zaman alabilir.

Asgari ücrete kim ne diyor?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda yer alan taraflardan işçi temsilcisi konumundaki Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) yeni belirlenen asgari ücreti ‘kabul edilebilir’ olarak nitelendirirken, işveren tarafını temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) yeni asgari ücret için ‘beklentilerin üzerinde’ diyor.

Tarafların olumlu karşıladığı net asgari ücreti değerlendiren muhalefet partileri ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu’na göre ise bu tutar geçimlik ücretin çok altında.

DİSK Başkanı Çerkezoğlu, asgari ücretin en az 2 bin 800 lira olması gerektiğini söylüyor.

İktisatçı Mustafa Sönmez de Çerkezoğlu ile hemfikir. Sönmez, günün şartları göz önüne alındığında yeni belirlenen asgari ücretin düşük bir seviyede kaldığına vurgu yapıyor.


Asgari ücret 2 bin 20 lira oldu


‘Kaşığın ucuyla verilen kemer sıkma politikasıyla geri alınacak’