Ana SayfaDünyaİsrail’de on binler kadına yönelik şiddete karşı greve gitti

İsrail’de on binler kadına yönelik şiddete karşı greve gitti

HABER MERKEZİ – İsrail’de on binlerce kişi hükümetin kadına yönelik şiddete karşı gerekli yaptırımları uygulamasını protesto etmek için greve gitti.

İsrail’de geçtiğimiz hafta iki kadın öldürülmesiyle birlikte bu yıl içinde öldürülen kadınların sayısı 24’e yükselmişti.

DW Türkçe’de yer alan habere göre kadınların birçoğu, öldürülmeden önce polise yaptıkları bildirimlerde can güvenliklerinden endişe duyduklarını ifade etmişlerdi.

Hükümetin kadın cinayetlerini engelleyememesini ve bu alandaki uygulamalarının yetersizliğini protesto eden çoğu kadın on binlerce kişi dün greve gitti.

Eylemciler, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun lakabını kastederek “Bibi uyan. Kanımız ucuz değil” ve “Öldürülüyoruz ve hükümet sessiz kalıyor” sloganları attı.

‘Radikal bir şey yapmak zorundaydık’

Tel Aviv’deki bir protesto eyleminde, Habima Meydanı’nda yere kadına yönelik şiddeti sembolize etmek için kırmızıya boyanmış, 200 kadın ayakkabısı dizildi.

AP – O. Balilty

Kudüs’teki eylemde de öldürülen kadınların isimlerinin yazılı olduğu pankartlar taşıyan göstericiler bir caddeye kırmızı boya döktü.

Protestoların örgütleyicileri hükümetin kadına karşı şiddetle mücadele için geçen yıl açıkladığı 59 milyon euroluk planı uygulamasını istedi.

Associated Press haber ajansına konuşan bu kişilerden biri, “Hükümete artık buna daha fazla dayanamayacağımızı göstermek için radikal bir şey yapmak zorundaydık” ifadelerini kullandı.

Previous post
Gazeteci Mehmet Dursun tahliye edildi
Next post
HDP ve Devrimci Parti üyesi Benazir Coşkun tutuklandı