Ana SayfaÇalışma YaşamıKadınlardan Flormar işçilerine destek ziyareti

Kadınlardan Flormar işçilerine destek ziyareti

HABER MERKEZİ – Aralarında HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun da yer aldığı kadınlar, Flormar kozmetik firmasında sendikalaşmak istedikleri gerekçesiyle işten çıkarılan ve fabrika önünde eylem yapan işçileri ziyaret etti.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Flormar kozmetik firmasında sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarılan çoğu kadın 132 işçinin 15 Mayıs’tan bu yana fabrika önünde sürdürdükleri eylem 226. gününde.

İşçilerin direnişlerine çeşitli kesimlerden destek de gelmeye devam ediyor.

Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun da yer aldığı onlarca kadın kurumu, sabah saatlerinde Gebze’deki işçileri ziyaret etti.

Kadınları, Gebze Organize Sanayi’nde bulunan Flormar fabrikası önünde direnişte olan kadın işçiler karşıladı.

Kadınlar, dayanışmak amacıyla kendileriyle getirdiği gıdaları Flormar işçilerine verdi.

Ziyaret sırasında, “Flormar değil, direniş güzelleştirir”, “Flormar direnişle büyüyor” ve “Flormar ürünlerine boykot” yazılı pankartlar açıldı.

Burada konuşan Filiz Kerestecioğlu, Flormar işçilerinin büyük bir direniş sergilediğini belirterek, “Bizim elimizden gelen, sizin mücadelenizi Meclis’te duyurmaya çalışmaktır” dedi.

Flormar direnişçisi kadınların güzel bir dayanışma ortaya koyduğunu dile getiren Kerestecioğlu, “Kadın örgütleriyle birlikte geldik. Bu dayanışma olduğu sürece Türkiye’nin her yerinde işçiler hak ettiklerini alacak” dedi.




Önceki Haber
Erdoğan: Uzaydan kutuplara kadar her noktada çalışmalar yürütüyoruz
Sonraki Haber
Kadriye Moroğlu Lisesi'ndeki cinsel taciz dosyası işlemden kaldırıldı