Ana SayfaDünyaKaşıkçı cinayeti: Suudi Arabistan Türkiye’nin iki kişi hakkındaki yakalama talebini reddetti

Kaşıkçı cinayeti: Suudi Arabistan Türkiye’nin iki kişi hakkındaki yakalama talebini reddetti

HABER MERKEZİ – Suudi Arabistan, Türkiye’nin öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili iki Suudi hakkında talep ettiği yakalama kararı talebini reddetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak Ahmed Asiri ve Saud El Kahtani adlı iki Suudi hakkında yakalama kararı talep etmişti.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Suudi Arabistan, Türkiye’nin bu talebini reddetti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, Pazar günü Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi’nin sonunda düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine, “Vatandaşlarımızı iade etmeyiz” dedi.

Konuşmasında Türkiye’yi, kendilerini yeterince bilgilendirmemekle suçlayan Cubeyr, “Türkiye olması gerektiğini düşündüğümüz kadar açık davranmadı. Bize verilen bilgiler gazetelere sızdırılan bilgilerle aynıydı” dedi.

Cubeyr, Türkiye’den mahkemede kullanabilecekleri kanıtları beklediklerini de belirterek, “Türkiye’deki dostlarımızdan bize mahkemede kullanabileceğimiz kanıtları sağlamalarını istedik. Bunları almamız gereken şekliyle almadık” ifadelerini kullandı.

Kaşıkçı cinayetini bir “trajedi” olarak tanımlayan Cubeyr, Suudi yetkililerin en başından beri bu suçu kimin ve nasıl işlediğini bulmaya çalıştıklarını savundu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İşçileri taşıyan minibüs TIR'la çarpıştı: Dört kişi yaşamını yitirdi, 16 kişi yaralandı
Sonraki Haber
Ankara'da iki farklı operasyon: Çok sayıda gözaltı