Ana SayfaDünyaKaşıkçı cinayeti: Veliaht Prens’i sorumlu tutan yasa tasarısı ABD Senatosu’nda kabul edildi

Kaşıkçı cinayeti: Veliaht Prens’i sorumlu tutan yasa tasarısı ABD Senatosu’nda kabul edildi

HABER MERKEZİ – Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman’ın Kaşıkçı cinayetinden sorumlu tutan yasa tasarısı ABD Senatosu’nda kabul edildi.

ABD Senatosu’nun Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Bob Corker, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ı sorumlu tutan yasa tasarısını Senato Genel Kurulu’na sunmuştu.

Senatoya gelen yasa tasarısının oybirliğiyle kabul edildiği bildirildi

BBC Türkçe’nin haberine göre Corker, “Oybirliğiyle, ABD Senatosu Veliaht Prens Muhammed’in Cemal Kaşıkçı cinayetinden sorumlu olduğunu söyledi. Bu güçlü bir beyanat. Bence derinden bağlı olduğumuz değerlere hitap ediyor” dedi.

Reuters haber ajansının haberine göre tasarıda, ‘cinayetin sorumlularından hesap sorulması’ için Suudi Arabistan’a çağrıda da bulunuldu.

Ancak haber ajansı, yasa tasarısının sembolik olduğunu belirtiyor.

Tasarının yasalaşması için Temsilciler Meclisi’nden geçmesi gerekiyor.

Ne olmuştu?

Suudi Arabistan vatandaşı olan gazeteci Cemal Kaşıkçı, birtakım evrak işlemleri için 2 Ekim 2018 tarihinde İstanbul Levent’teki başkonsolosluk binasına girmiş, bir daha kendisinden haber alınamamıştı.

İlk olarak Kaşıkçı’nın binadan ayrıldığını söyleyen Suudi Arabistan yönetimi, 20 Ekim’de gazetecinin başkonsolosluk binasında ‘arbede sonucu’ öldüğünü öne sürmüştü.

Suudi Arabistan yetkililerinin talimatıyla öldürüldüğü üzerine durulan Kaşıkçı’nın cesedi ise hala ortada yok.

Previous post
Düzce'de yangın: Üç çocuk hayatını kaybetti
Next post
'Devletler çatışma halindeyken dahi aktivist kadınlara aynı biçimde saldırıyor'