Ana SayfaÇalışma YaşamıKESK’in İstanbul mitingi 22 Aralık’ta: ‘Krizin faturasını ödemeyeceğiz’

KESK’in İstanbul mitingi 22 Aralık’ta: ‘Krizin faturasını ödemeyeceğiz’

HABER MERKEZİ – KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mesut Mike, Adana ve Diyarbakır bölge mitinglerinin ardından KESK’in İstanbul mitinginin 22 Aralık’ta Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapılacağını söyledi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), “Yoksullaşmaya, işsizliğe, güvencesizliğe karşı birlikte mücadeleye” sloganıyla 15 Aralık’ta Adana’da, 16 Aralık’ta Diyarbakır’da ve 22 Aralık’ta İstanbul’da bölge mitingleri düzenleyecek.

webiz’de Serpil Savumlu’nun konuğu olan KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mesut Mike, kamu emekçilerinin bir araya geleceği İstanbul mitingine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İktidara göre krizin olmadığını ancak sokalara, evlere bakıldığında krizin net bir şekilde hissediğini söyleyen Mike, alım gücünün azaldığını ve faturalara zam geldiğini belirterek, “Kriz var, hem de sapasağlam bir kriz var” dedi.

Alım gücünü daha da aşağıya çekecek ve işsizliği daha da artıracak bir krizin mevcut olduğunu vurgulayan Mesut Mike, bu nedenlerle bölge mitingleri yapma kararı aldıklarını söyledi.

Mike, bölge mitinglerine DİSK, KESK ve TTB’nin yanı sıra sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin de katılım sağlayacağını belirtti.

Gerekli başvuruları yaptıklarını belirten Mike, İstanbul bölge mitinginin 22 Aralık Cumartesi günü Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda saat 14.00’te yapılacağını da duyurdu.

23 yıldır KESK’in her zaman ‘toplumun vicdanı’ olduğunu dile getiren Mike, taleplerini sıraladı, “’Krizin faturasını ödemeyeceğiz’ şiarıyla alanlarda olacağız” diye de ekledi.


webiz’deki programın tamamını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Twitter

Facebook

Youtube


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ankara'da kadın cinayeti: İşyerinde bir erkek tarafından öldürüldü
Sonraki Haber
BM: Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı cinayetine dair soruşturması yeterli değil