Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Sendikalar sessiz kalıyorsa, ciddi sorunumuz var

Kılıçdaroğlu: Sendikalar sessiz kalıyorsa, ciddi sorunumuz var

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, çalışma hakkı önündeki engellere dikkat çekerek, “Özellikle iki büyük sendika sessiz kalıyorsa, orada ciddi bir sorunumuz var” demektir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da düzenlenen “İnsan Haklarında Eşitlik ve Adalet Çalıştayı”nda konuştu.

Türkiye’de insanların çalışma haklarının ellerinden alındığını söyleyen Kılıçdaroğlu, bu duruma sendikalarını tepki göstermesi gerektiğini vurguladı.

“En çok sendikaların isyan etmesi lazım. Hak aradı diye eğer bu ülkenin işçileri hapse atılıyorsa ve özellikle iki büyük sendika buna sessiz kalıyorsa, orada ciddi bir sorunumuz var demektir.”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“’Tahtakurusu var. Yatamıyorum’ diyor işçi. Bunu istedi diye işçiler topluca hapse atıldı. Bütün meydanların dolması lazımdı. Biliyorum şimdi ‘Kılıçdaroğlu işçileri isyana teşvik etti’ diyecekler. Eğer hak arama talebinde bulunan bir işçi, yakalanıp niye hakkını arıyorsun diye hapse atılıyor ve işçiler meydana çıkmıyorsa kimse kusura bakmasın o işçiler işçi değil. Hak verilmez alınır. İnsanlık tarihi, hak arama tarihidir.”

‘Barış bildirisi’ni imzalayan binlerce akademisyenin de görevine son verildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Gazeteciler hapiste, avukatlar, milletvekilleri hapiste. Çavuşlar hapiste, komutanları dışarıda. Öğrenciler hapiste, ‘dışarıya çık’ talimatını veren komutanları dışarıda. Böyle bir çarpık dünyada yaşıyor şu anda Türkiye” dedi.

Previous post
İstanbul'da kadın cinayeti: Gülten Gülüm Dil vurularak öldürüldü
Next post
Murat Özyaşar'ın "Sarı Kahkaha"sı Farsçada