Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye: Şimdi kimin gölgesindesin?

Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye: Şimdi kimin gölgesindesin?

HABER MERKEZİ – CHP lider Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli’yi AKP ile ittifak yapmasından dolayı eleştirdi, “Şimdi kimin gölgesindesin?” ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Konuşmasına 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’ne ilişkin açıklamalarla başlayan Kılıçdaroğlu, “Maden kazalarında Türkiye Avrupa birincisi” dedi ve sordu: “En çok ölümlü kazalar neden Türkiye’de oluyor?”

Kılıçdaroğlu, Soma ve Zonguldak’taki maden göçüklerini hatırlatarak, “Soma’daki Zonguldak’taki olayı düşünün bütün bunların nedeni tedbir alınmadan işçinin yer altına indirilmesidir. Biz işçiyi aşağı indiririz işçi öldükten sonra önlem alırız” dedi.

CHP lideri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de tepki gösterdi.

“Sayın Bahçeli beni ve partimi eleştirmiş. Ona hiçbir şey söylemiyorum. Bu sözler sayın Bahçeli’ye ait: ‘Türklüğü reddeden TC’yi silen milliyetçiliği ayaklar altına alan birinden cumhurbaşkanı olmayacaktır. Tekeden süt sağılmaz, suda ateş yanmaz Recep Tayyip Erdoğan’dan cumhurbaşkanı olmaz. Her vatan evladı cumhurbaşkanı olur ama Recep Tayyip Erdoğan olmaz.’ Sayın Bahçeli şimdi kimin gölgesindesin?”

Bahçeli’ye yönelik “Senin sözlerini sana hatırlatıyorum” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Ülkücü kardeşlerime sözüm var. Ülkücü kardeşlerimin bayrak sevgisi vatan sevgisi benim gönlümde de yüreğimde de aynen var. Biz kimsenin gölgesine sığınmayız. Bizim sevgimiz vatan sevgisidir. Bizim sevgimiz bayrak, insan sevgisidir. Birilerinin önünde diz çöküp yalvarmayız. Ülkücü kardeşlerim bilsinler onların başımın üzerinde yeri var.”