Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: Kibir abidesisin, 3 bin kişi olmadan sokağa çıkamazsın

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: Kibir abidesisin, 3 bin kişi olmadan sokağa çıkamazsın

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi için söylediği “Kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız; 15 Temmuz gecesinde kaçmış olabilirsin ama bu defa kaçmaya fırsat bulamazsın” sözlerine yanıt verdi: “Sevgili Erdoğan ben zaten sokaklardayım sen bir kibir abidesisin. Sen 3 bin kişi olmadan sokağa çıkamazsın.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik, “Kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız, burası Paris ya da Hollanda değil, gereğini yapacağız” sözlerine yanıt verdi.

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Bir kibir ittifakı ile karşı karşıyayız. Karşısında ise hakkı ve ekmeği savunan bir grup var yani bizler varız vatandaşlar var” dedi.

“Sokaklara çıkarsanız şunu yaparım diye bir sürü konuşmalar. Sevgili Erdoğan ben zaten sokaklardayım sen bir kibir abidesisin” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Sen 3 bin kişi olmadan sokağa çıkamazsın. ‘Sokağa çıkarsan seni yaşatmam’ diyor sen kimsin de benim yaşayıp yaşamadığıma karar vereceksin. Kendini ne sanıyorsun sen? Dilin şişecek kardeşim sana cevap vermeyeceğim. Ben bildiğim yolda gideceğim. Haktan hukuktan yana olacağım. Sen milleti sömürüyorsun.”

Erdoğan ne demişti?

16 Aralık’ta İstanbul’da konuşan Erdoğan, Fırat’ın doğusuna dönük olası operasyona destek açıklaması yapmasına rağmen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu da hedef almıştı.

CHP liderine “Bay Kemal bu teröristlerle kol kola dolaşma. Bunlardan sana fayda yok. Yerli ve milli ol. Bunları savunmaktan vazgeç” diye seslenen Erdoğan, son günlerde gündemde olan ‘protesto’ çağrıları ile ilgili konuşmuştu.

“Bay Kemal kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız. Bak sana bir şey söyleyeyim, burası Paris değil, burası Hollanda da değil. Sen Gezi olaylarındaki gibi bir şey yapmaya çalışırsan, o TV ekranında kendini bilmez, haddini bilmez birilerinin davetiyle iş yapacağını zannediyorsan bu millet, 15 Temmuz’da nasıl meydanları dar ettiyse yine dar ederiz. Gücün yetiyorsa işte sandık, ne yapacaksan işte sandık. Buna fırsat vermeyiz, gereğini de yapacağız. 15 Temmuz gecesinde tankların arasından kaçıp Bakırköy Belediyesi’ne gitmiş olabilirsin ama bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın, onu bil.”


Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Burası Paris değil, gereğini yapacağız


Kılıçdaroğlu ne demişti?

Kılıçdaroğlu 12 Aralık’ta çalışma hakkı önündeki engellere dikkat çekerek, işçilere ve sendikalara seslenmişti.

Ankara’da düzenlenen “İnsan Haklarında Eşitlik ve Adalet Çalıştayı”nda konuşan CHP lideri, “Hak aradı diye eğer bu ülkenin işçileri hapse atılıyorsa ve özellikle iki büyük sendika buna sessiz kalıyorsa, orada ciddi bir sorunumuz var demektir” diyerek sendikaları eleştirirken, işçilere şu çağrıyı yapmıştı:

“‘Tahtakurusu var. Yatamıyorum’ diyor işçi. Bunu istedi diye işçiler topluca hapse atıldı. Bütün meydanların dolması lazımdı. Biliyorum şimdi ‘Kılıçdaroğlu işçileri isyana teşvik etti’ diyecekler. Eğer hak arama talebinde bulunan bir işçi, yakalanıp niye hakkını arıyorsun diye hapse atılıyor ve işçiler meydana çıkmıyorsa kimse kusura bakmasın o işçiler işçi değil. Hak verilmez alınır. İnsanlık tarihi, hak arama tarihidir.”


CHP’den Erdoğan’a yanıt: Sokaktan diktatörler korkar


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da bir hastanenin çocuk servisini su bastı
Sonraki Haber
İki ilde iş cinayeti