Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın operasyon mesajına destek

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın operasyon mesajına destek

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, DİSK’i ziyaret etmesinin ardından, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fırat’ın doğusuna dönük operasyon mesajına ilişkin, “Türkiye’nin çıkarları gerektiriyorsa her türlü operasyonu yapma hakkına sahiptir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, İzmir Milletvekili Kani Beko, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu (DİSK) ziyaret etti.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Çerkezoğlu ile birlikte kameraların karşısına geçen CHP lideri, Türkiye’nin, sendikaların sorunlarını konuştuklarını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye’nin birkaç gün içinde Fırat’ın doğusunda başlatmayı planladığı operasyona ilişkin soru üzerine Kılıçdaroğlu, destek mesajı verdi.

“Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi alması gerektiğinin bilincindeyiz ve bunun farkındayız. Türkiye Orta Doğu’da kendi güvenliğini sağlamak zorundadır. Orada oluşabilecek bütün terör unsurlarına karşı da Türkiye’nin dikkatli bir politika izlemesi lazım. Eğer Türkiye’nin çıkarları gerektiriyorsa elbette ki her türlü operasyonu yapma hakkına sahiptir. Çünkü Türkiye bölgenin en güçlü ülkelerinden birisidir ve kendi sınırlarında terör örgütlerinin yuvalanmasına asla izin vermemelidir.”

Ne oluyor?

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada “Fırat’ın doğusuna harekat birkaç güne başlayacak” demişti.

Türkiye’nin planladığı operasyona ilişkin ise ABD tepkili, Rusya “Ankara’yla temasta” olduğunu söylüyor, Astana ortaklarından İran henüz sessiz olsa da rahatsızlığı biliniyor, Rojava’da ise ‘seferberlik’ var.


Türkiye’nin operasyon planına kim ne diyor?

Previous post
Eski İstanbul Valisi Mutlu tahliye edildi
Next post
"AKP her şeyi mülkiyete çevirdi, mülklüleştirerek birikim süreci başlattı"