Ana SayfaÇalışma Yaşamı“Krizin nedeni savaş politikaları”

“Krizin nedeni savaş politikaları”

HABER MERKEZİ –Diyarbakır’daki mitingde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Bozgeyik, ülkedeki krizin temel nedenin Ortadoğu, Suriye ve bölgedeki savaş politikaları olduğunu belirterek, hükümete bu politikalardan vazgeçme çağrısı yaptı.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu’nun kentteki İstasyon Meydanı’nda “Krizin Faturasını Emekçiler Değil, Krizi Yaratanlar Ödesin” şiarıyla düzenlediği, HDP ve CHP temsilcilerinin de katıldığı mitingde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, “Krizin nedeni savaş politikalarıdır” dedi.

İktidarın politikalarını eleştiren Bozgeyik, “Yerel seçimlerde de iç ve dış düşman yaratarak, savaş politikalarını yükselterek, sendikacılara, demokratik siyaset yürütenlere, gazetecilere baskılarla krizi aşmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Bozgeyik, “siyasi krizin bedelini ödemeyeceklerini” vurguladı.

 “Bu kriz sürecinde ülkeyi yönetenler, saraydakiler, ‘kriz yok’ diyorlar. Oysa biz krizi iliğimize kadar hissediyoruz. Bu krizin kapitalist modernitenin yarattığı politikaların krizi olduğunu ifade ediyoruz. Bugün temel sorun krizin faturasının kimler tarafından ödeneceğidir; ülkeyi yönetenler krizi emekçilere, kadınlara, öğrencilere ödetmek istiyor.”

Kürt sorununda barışçıl ve müzakere yolunun devreye konulması gerektiğini vurgulayan Bozgeyik, “Bir an önce demokrasi için adım atılmalıdır. Hiçbir annenin gözyaşı dökmesini istemiyoruz. Derhal barış sağlanmalıdır. Yıllardır savaşa değil emekçiye, halka bütçe diyoruz. Bu talebimizi haykırmaya devam edeceğiz” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Burası Paris değil, gereğini yapacağız
Sonraki Haber
CHP’den AKP’ye HDP çıkışı: 6 milyon oy almış bir partiyi terörize etmeniz yanlış