Ana SayfaGüncelKula’da ‘ilçe değişikliği’ için referanduma gidiliyor

Kula’da ‘ilçe değişikliği’ için referanduma gidiliyor

HABER MERKEZİ – Çorum’un Sungurlu ilçesine bağlı Kula köyünde Pazar günü referandum yapılacak. Köylüler, Kula’nın Bayat ilçesine bağlanmasını istiyor.

Çorum’un Sungurlu ilçesine bağlı Kula köyünde yaşayanlar, belediyeden yeterli hizmet alamadıkları gerekçesiyle köyün Bayat ilçesine bağlanması için 16 Aralık Pazar günü referanduma gidecek.

Köylüler, Sungurlu’nun büyük bir ilçe olduğunu ve birçok köyün bu ilçeye bağlı olduğunu anlatırken, kendilerine hizmet sırası gelmediğini söylüyor.

DHA’ya konuşan bir köylü, “Bayat yakın. Sungurlu uzak. Suyumuz yok, yolumuz yok, çocuklarımız oklula giderken haşat oluyor” diyor.

Sungurlu’ya bağlı 110 köy bulunurken, Bayat’a bağlı köy sayısı 39. Kula köyünde 300 kişi yaşıyor. Köydeki seçmen sayısı ise 164.

Ne oldu?

2017 Ocak ayında köylüler arasında toplanan yaklaşık 150 imza, Sungurlu Kaymakamlığı’na teslim edilmek üzere Kula Köyü Muhtarı Hicabi Altuntaş’a verildi.

Muhtar Altuntaş da teslim aldığı imzalarla köylerinin Bayat ilçesine bağlanması ve referandum yapılması talebini içeren dilekçeyle kaymakamlığa başvuru yaptı.

Başvuruyu değerlendiren kaymakamlık Pazar günü referandum yapılmasına karar verdi.

Previous post
Toronto Film Eleştirmenleri Birliği Ödülleri sahiplerini buldu
Next post
Cari denge Ekim'de de fazla verdi