Ana SayfaGüncelLeyla Güven 29 gündür açlık grevinde

Leyla Güven 29 gündür açlık grevinde

HABER MERKEZİ – 29 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’le dayanışma amacıyla yapılan eylemler sürerken, Düzce Cezaevi’nde açlık grevine başlayan 10 tutuklu hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Tutuklu yargılandığı davanın Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Kasım’da görülen duruşmasında “Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için açlık grevine başladığını” duyuran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 29’uncu gününde.

Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Güven’in açlık grevine destek eylemleri devam ediyor.

5 kilo kaybetti

JinNews’te yer alan habere göre avukat Reyhan Yalçındağ, bugün Leyla Güven ile tutuklu bulunduğu cezaevinde bir görüşme yaptığını ve Güven’in açlık grevine başladığı günden bu yana 5 kilo kaybettiğini açıkladı.

Cezaevlerindeki siyasi tutuklu ve hükümlülerin başlattığı destek açlık grevi ise 10’uncu gününde sürüyor.

‘Açlık grevi’ soruşturması

MA’nın haberine göre Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutukluların başlattığı süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi sürerken, cezaevi idaresi açlık grevindeki 10 tutuklu hakkında soruşturma açtı.

Meclis’teki açlık grevi sona erdi

Diğer yandan aralarında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da olduğu 10 HDP’li milletvekili, Leyla Güven’e destek amacıyla Meclis’te başlattıkları iki gün süreli açlık grevi eylemini sonlandırdı.

HDP’nin Twitter hesabında Meclis’teki açlık grevinin sona erdiğine dair yapılan paylaşımda “Moralliyiz, güçlüyüz, kararlıyız; bütün saldırılara rağmen kazanacağız” denildi.

Güven’in talebi ne?

HDP Hakkari Milletvekili Güven, ne ailesi ne de avukatları ile görüşmesine izin verilen “Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılana dek açlık grevi eylemini sürdüreceğini” söylüyor.

Güven, “Öcalan’a bugün fazlasıyla ihtiyaç var. Ondan gelecek mesaj çok önemli olacak. Avukat, aile görüşlerinin olması gerekiyor. Talebim ağırlaştırılmış tecridin son bulmasıdır” diyor.

Previous post
Tema 'Yaşamak': Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali başlıyor
Next post
İran'da bombalı saldırı: En az üç kişi yaşamını yitirdi, yaralılar var