Ana SayfaGüncelLeyla Güven 31 gündür açlık grevinde

Leyla Güven 31 gündür açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Kocaeli Cezaevi’nde bulunan HDP’li eski milletvekili Çağlar Demirel, Leyla Güven’in 31 gündür sürdürdüğü eyleme destek amacıyla 15 siyasetçi ile birlikte açlık grevine başladıklarını duyurdu.

Tutuklu yargılandığı davanın Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Kasım’da görülen duruşmasında “Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için açlık grevine başladığını” duyuran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 31’inci gününde.

Güven, dün gazeteci olan kızı Sabiha Temizkan aracılığıyla verdiği mesajda, “Ben burada fiziki değil iradi bir direniş sergiliyorum. İrademe güveniyorum. Benim talebim milyonların talebidir dolayısıyla karşılık bulacağına inanıyorum” demiş ve eklemişti: “Eylemimi ve bu direnişimi talebim karşılık buluncaya kadar sürdürmekte kararlı olduğumu bir kez daha ifade ediyorum.”

Leyla Güven’in avukatları ise dün bir basın açıklaması yaparak, diğer birçok rahatsızlıkla birlikte ciddi kilo kaybına uğrayan müvekkillerinin sağlık durumunun kritik eşiğe evrildiğini ve buna rağmen Güven’e B1 vitamini verilmediğini duyurmuştu.

Tutuklu HDP’li eski vekil de açlık grevine başladı

Diğer yandan Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’li eski milletvekili Çağlar Demirel, Güven’in sürdürdüğü eyleme destek amacıyla bugünden itibaren 15 siyasetçi ile birlikte açlık grevine başladıklarını duyurdu.

MA’da yer alan habere göre Demirel, avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi:

“HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in 31 gündür başlatmış olduğu açlık grevine destek amacıyla bugünden itibaren 15 siyasetçi arkadaşımla birlikte 10 günlük açlık grevini devralıyoruz. Leyla Güven’in talepleri milyonların talebidir. Bir an önce tecrit ve izolasyona son verilip demokrasi ve barış adına harekete geçilmesi elzemdir ve tarihi eşiktedir. Bütün demokrasi güçlerinin mevcut insanlık suçuna karşı demokratik mücadeleyi yükseltme ve birer Leyla olma bilinci ile hareket etmeye çağırıyoruz.”

Güven’in talebi ne?

HDP Hakkari Milletvekili Güven, ne ailesi ne de avukatları ile görüşmesine izin verilen “Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılana dek açlık grevi eylemini sürdüreceğini” söylüyor.

Güven, “Öcalan’a bugün fazlasıyla ihtiyaç var. Ondan gelecek mesaj çok önemli olacak. Avukat, aile görüşlerinin olması gerekiyor. Talebim ağırlaştırılmış tecridin son bulmasıdır” diyor.

Previous post
Kayseri'de Serpil Yıldız bir erkek tarafından öldürüldü
Next post
Ankara Barosu'nda da LGBTİQ+ Hakları Merkezi kuruldu