Ana SayfaGüncelLeyla Güven 37 gündür açlık grevinde

Leyla Güven 37 gündür açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 37’nci gününde devam ediyor. Güven’e destek amacıyla Van’da açlık grevinde olan 11 kişi ise sabaha karşı HDP il binasına yapılan baskınla gözaltına alındı.

Tutuklu yargılandığı davanın Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Kasım’da görülen duruşmasında “Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için açlık grevine başladığını” duyuran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 37’nci gününde.

Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Güven’in avukatı Cemile Turhallı Balsak, müvekkilinin dikkat dağınıklığı yaşadığını, uyku düzeninin bozulduğunu, ses ve ışığa karşı hassaslaştığını ve kilo kaybının arttığını söylüyor.

Avukat Balsak, yaptıkları girişimler sonucu cezaevi idaresinin ilaçların getirilmesi için Türk Eczacılar Birliği’ne başvuru yaptığını, idarenin başvurunun sonucunu beklediğini belirtiyor.

Güven: Sonuç alacağımdan umutluyum

Leyla Güven’in gazeteci olan kızı Sabiha Temizkan da bugün annesiyle yaptığı telefon görüşmesine ilişkin olarak Twitter’dan paylaşımda bulundu.

Temizkan, “Annemle açlık grevinin 37. gününde telefonda konuştuk. Sesi çok iyi geliyordu. Moralinin yüksek olduğunu söyledi. Bütün bu sessizliğe rağmen eyleminin sonuç alacağından çok umutlu. ‘Her şey güzel olacak, unutma!’ dedi. Sevgileri var” diye yazdı.

Van’da destek eylemine polis baskını

Diğer yandan Güven’in eylemine destek amacıyla başlatılan açlık grevi eylemleri sürüyor.

Ancak Van’da dördüncü grup tarafından sürdürülen açlık grevi de polis baskınıyla karşılaştı.

Greve giren 11 kişilik heyetin tamamı sabah saatlerinde yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı.

HDP Van il binasına yapılan baskında aralarında Edremit Belediye Eşbaşkanı Rojbin Sevil Çetin’in de bulunduğu 11 kişi gözaltına alınarak, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Güven’in talebi ne?

HDP Hakkari Milletvekili Güven, ne ailesi ne de avukatları ile görüşmesine izin verilen “Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılana dek açlık grevi eylemini sürdüreceğini” söylüyor.

Güven, “Öcalan’a bugün fazlasıyla ihtiyaç var. Ondan gelecek mesaj çok önemli olacak. Avukat, aile görüşlerinin olması gerekiyor. Talebim ağırlaştırılmış tecridin son bulmasıdır” diyor.

Previous post
Dicle Barajı'nın kapaklarından biri koptu, Diyarbakır Valiliği'nden uyarı geldi
Next post
Yerel seçim takvimi belli oldu