Ana SayfaGüncelLeyla Güven 38 gündür açlık grevinde

Leyla Güven 38 gündür açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 38’inci gününde devam ediyor. Altı farklı cezaevinde bulunan 30 siyasi tutuklu da yarından itibaren süresiz dönüşümsüz açlık grevine giriyor. Öte yandan Urfa’da Güven’le dayanışmak için yapılan açlık grevi eylemine destek veren beş kişi tutuklandı.

Tutuklu yargılandığı davanın Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Kasım’da görülen duruşmasında “Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için açlık grevine başladığını” duyuran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 38’inci gününde.

Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Güven’in avukatı Cemile Turhallı Balsak, müvekkilinin dikkat dağınıklığı yaşadığını, uyku düzeninin bozulduğunu, ses ve ışığa karşı hassaslaştığını ve kilo kaybının arttığını söylüyor.

Avukat Balsak, yaptıkları girişimler sonucu cezaevi idaresinin ilaçların getirilmesi için Türk Eczacılar Birliği’ne başvuru yaptığını, idarenin başvurunun sonucunu beklediğini belirtiyor.

Cezaevlerinde süresiz dönüşümsüz açlık grevi başlıyor

27 Kasım’dan bu yana 10’ar günlük dönüşümlü açlık grevinde olan siyasi tutuklu ve hükümlülerin ise 6 farklı cezaevinde süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlayacağı duyuruldu.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Diyarbakır E ve D tipi cezaevleri ile Gebze, Kandıra, Van ve Patnos cezaevlerinde bulunan 30 tutuklunun yarından itibaren süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlayacağı aktarıldı.

Diğer yandan cezaevlerinde 10’ar günlük dönüşümlü açlık grevi eyleminin de süreceği belirtildi.

Urfa’da destek eylemine katılan beş kişi tutuklandı

Öte yandan 6 Aralık’ta Urfa’da Güven’in eylemine destek açlık grevinin yapıldığı HDP il binasını basan polisin gözaltına aldığı 47 kişiden sekiz kişi emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 39 kişi ise dün adliyeye çıkarıldı.

Adliyeye çıkarılan 39 kişiden Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Bekir Karakeçili “yardım ve yataklık”, Barış Anneleri Selvi Ötünç ve Hadle Oğur ile Şükrü Turgut, Mehmet Ali Oba ise “örgüt propagandası yapmak” iddiası ile tutuklandı.

33 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Güven’in talebi ne?

HDP Hakkari Milletvekili Güven, ne ailesi ne de avukatları ile görüşmesine izin verilen “Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılana dek açlık grevi eylemini sürdüreceğini” söylüyor.

Güven, “Öcalan’a bugün fazlasıyla ihtiyaç var. Ondan gelecek mesaj çok önemli olacak. Avukat, aile görüşlerinin olması gerekiyor. Talebim ağırlaştırılmış tecridin son bulmasıdır” diyor.




Önceki Haber
Sarı Yelekliler yine sokaktaydı: "Ya 'doğrudan demokrasi' ya hiç"
Sonraki Haber
Çorum'da iş cinayeti: Bir teknisyen hayatını kaybetti