Ana SayfaGüncelLeyla Güven: Moralim yüksek, birlikte kazanacağız

Leyla Güven: Moralim yüksek, birlikte kazanacağız

HABER MERKEZİ – 7 Kasım’dan bu yana açlık grevi eylemini sürdüren tutuklu HDP Milletvekili Leyla Güven, moralinin yüksek olduğunu belirterek, “Direnişime verdiğiniz ses bana çok güç veriyor. Birlikte kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

Tutuklu yargılandığı davanın Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Kasım’da görülen duruşmasında “Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için açlık grevine başladığını” duyuran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 26’ncı günü geride bırakıyor.

Moralinin yüksek olduğunu belirten Güven, “Birlikte kazanacağımıza inanıyorum” diyerek 10 ayı aşkın süredir tutuklu bulunduğu Diyarbakır Cezaevi’nden mesaj yolladı.

Mesajı resmi Twitter hesabından paylaşılan Güven şu ifadeleri kullandı:

Güven ayrıca, “Başta Diyarbakır Barosu olmak üzere ziyaretleriyle bana güç, moral ve motivasyon kaynağı olan yüzlerce avukat arkadaşa içten teşekkürler” dedi ve kendisini cezaevinde ziyaret eden İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticilerine teşekkür etti.

‘Sesini yükseltelim’

Diğer yandan Güven’in gazeteci olan kızı Sabiha Temizkan da annesiyle bugün açık görüşte bir araya geldiğini belirterek, Twitter hesabından kısa bir açıklama yaptı.

Temizkan, “Annem Leyla Güven ile açlık grevinin 26. gününde açık görüş yaptık. Morali yüksek ama bedeni eriyor. O barış için canını ortaya koydu biz de onun sesini yükseltelim, canına can olalım. Hep birlikte yaşatmak ve yaşamak için” dedi.

Güven’in talebi ne?

HDP Hakkari Milletvekili Güven, ne ailesi ne de avukatları ile görüşmesine izin verilen “Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılana dek açlık grevi eylemini sürdüreceğini” söylemişti.

“Tecride karşı sessiz kalınarak çözümsüzlüğü bizler de derinleştiriyoruz” diyen Güven, “Toplumsal barışın sağlanması konusunda kaybedecek zamanımız kalmadı” diyor.

Son olarak Yeni Yaşam’dan Çağdaş Kaplan’a konuşan Güven, “Öcalan’a bugün fazlasıyla ihtiyaç var. Ondan gelecek mesaj çok önemli olacak. Avukat, aile görüşlerinin olması gerekiyor. Talebim ağırlaştırılmış tecridin son bulmasıdır” demişti.


Güven’in eylemi 26’ncı gününde, Meclis’te de açlık grevi başlıyor

Previous post
'Sarı Yelekliler' isyanı: Lise öğrencileri ve ambulans şoförleri de eylemde
Next post
Diyarbakır'da hastane önünde silahlı kavga: Beş yaralı