Ana SayfaGüncelLeyla Güven’e destek amacıyla açlık grevine giren 10 HDP’li gözaltına alındı

Leyla Güven’e destek amacıyla açlık grevine giren 10 HDP’li gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek amacıyla Mersin HDP il binasında açlık grevine giren 10 kişi gözaltına alındı.

Tutuklu yargılandığı davanın Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Kasım’da görülen duruşmasında “Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için açlık grevine başladığını” duyuran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi devam ederken, ülkenin pek çok yerinde Güven’e destek olmak için düzenlenen eylemler de sürüyor.

Güven ile dayanışmak için Mersin HDP il binasında açlık grevine başlayan ve aralarında HDP Mersin İl Eşbaşkanı Zuhal Önen’in de bulunduğu 10 kişi ise polis baskınıyla gözaltına alındı.

Baskının ardından HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, milletvekilleri Rıdvan Turan, Tülay Hatimoğulları, Meral Danış Beştaş ve Kemal Peköz, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce ile avukatlar il binasına girdi.

Binayı dağıtan polislerin önlükler ve pankartlar ile Abdullah Öcalan’ın posterine el koyduğu belirtildi.

‘Bu Leyla Güven’e saldırıdır’

Polis baskına ilişkin açıklama yapan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle polis HDP binamıza baskına gelmeden önce bir ihbar aldığını söylüyor. Bu ihbarı da, muhtemelen Leyla Güven’e destek olduklarını, onun yanında olduklarını beyan etmek için açlık grevine giren yurttaşlarımıza ilişkindi. Biz bugüne kadar Leyla Güven’in açlık grevine girmesine neden olan taleplerinin karşılanmasını beklerken bina basıldı. Bu, Leyla Güven’e saldırıdır. Bu saldırıyı kınıyoruz; ama biz dün söylediğimiz gibi bugün de söylüyoruz; Leyla Güven’in yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz.”