Ana SayfaDünyaLibya’da mültecileri taşıyan bot battı: 12 kişi yaşamını yitirdi

Libya’da mültecileri taşıyan bot battı: 12 kişi yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Uluslararası Göç Örgütü, Libya açıklarında mültecileri taşıyan bir teknenin batması sonucu 12 kişinin yaşamını yitirdiğini, üç kişinin de kayıp olduğunu açıkladı.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Akdeniz’de mültecileri taşıyan şişme bir botun battığını duyurdu.

Libya’nın Mısrata kenti açıklarında 10 günden fazla denizde seyreden botun alabora olması sonucu 12 kişinin yaşamını yitirdiği, üç kişinin kayıp olduğu ifade edildi.

Kurtarılan 10 kişiden dördünün Trablus’taki özel bir hastaneye kaldırıldığı, altısının da Libya makamlarınca mültecilerin kaldığı gözaltı merkezine götürüldüğü belirtildi.

IOM doktoru Muhammed Abughalia, yaptığı açıklamada, “Hayatta kalanlar, günlerce denizde mahsur kaldıkları için susuzluk ve dermansızlıktan acı çekiyorlardı” ifadesini kullandı.

BM’nin göç örgütü olan IOM’nin Libya Misyon Şefi Osman Belbeisi, bölgede arama ve kurtarma kapasitesinin kışın başlamasıyla daha da yetersiz hale gelmesinden endişe duyduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“Bir yıl öncesine göre denizde ölme olasılığı şimdi daha fazla. Bu kabul edilemez. Denizde hayat kurtarma bir numaralı öncelik olmalı. Arama ve kurtarma operasyonlarının da net bir şekilde güçlendirilmesi gerekiyor.”