Ana SayfaManşetMelda Onur: İktidarın Gezi’den bir intikam alma arzusu hep vardı

Melda Onur: İktidarın Gezi’den bir intikam alma arzusu hep vardı

HABER MERKEZİ – Sosyal Haklar Derneği Başkanı Melda Onur, webiz’de yaptığı değerlendirmede 5 yıl önceki Gezi Parkı eylemleriyle ilgili son dönemde açılan soruşturmalara değindi, “Gezi’den bir intikam alma arzusu hep vardı. Çünkü Gezi, gerçekten de bu iktidarın ‘u dönüşü’nün önemli noktalarından biridir” dedi.

Sosyal Haklar Derneği Başkanı ve eski CHP milletvekili Melda Onur, gündemdeki konuları webiz’de Soner Şimşek’in sunduğu “ENİKONU” programında değerlendirdi.

Açlık grevi

Açlık grevinde 30 günü geride bırakan tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in eylemine dair görüşlerini paylaşan Onur, iktidarın Güven’in eylemi karşısında ‘özellikle dikkate almayarak konuyu önemsizleştirme ve kriminalize etmek gibi’ bir tutum içinde olduğunu söyledi, “Yani bunu ciddiye aldığı takdirde birden bire geri adım atması gerekiyor. Kendi gücünün sarsılacağını düşünüyor. Öyle bir bakış açıları var” dedi.

Onur, Türkiye’nin içinde bulunduğu ortamı da tarif ederek, açlık grevlerinin haber dahi olmaz hale geldiğini belirtti.

CHP’nin gündeminde yerel seçimlerin olduğunu vurgulayan Onur, “Milletvekilleri açlık grevlerine yönelik görüşlerini ifade ediyorlar ama CHP’nin gündeminde yaklaşan yerel seçimler var” dedi.

Hapis cezalarının onanması

Melda Onur, HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder’e verilen hapis cezalarının onanmasına da değindi.

İktidar partisinin zihniyetinin “suçu, günahı ben işlerim ama başkası yaparsa tutuklarım” şeklinde olduğunu belirten Onur, ‘Çözüm Süreci’ dönemlerinde bu sürecin yasal zemine kavuşturulmaması halinde bunların olacağının öngörüldüğünü ifade etti.

5 yıl sonra Gezi soruşturmaları

Sosyal Haklar Derneği Başkanı Onur, 5 yıl önceki Gezi Parkı eylemleriyle ilgili son dönemde açılan ayrı ayrı dava ve soruşturmaları da değerlendirdi.

“Gezi yargılanabilecek bir şey değil” diyen Onur, özetle şunları söyledi:

“Gezi’yi doğrudan yargılayamıyor. Ne yapıyor? Osman Kavala üzerinden birtakım ilintilerle. Çünkü Gezi’nin çıkışı itibarıyla, talepleri itibarıyla masumiyeti, şiddetsizliği çok ayan beyan ortadır, çok nettir.

“Gezi’den bir intikam alma arzusu hep vardı. Çünkü Gezi, gerçekten de bu iktidarın ‘u dönüşü’nün önemli noktalarından biridir. Gezi’ye kadar dünyada çok liberal, özgürlükçü, düzgün işler yapan bir havada görünen iktidarın aslında makyajının akmasıdır. O günden itibaren bir türlü uluslararası arenadaki kendisini toparlayamadı.”

Ne yapmalı?

MHP’nin AKP için kilit bir parti haline geldiğine işaret eden Onur, muhaliflerin birleşmesi gerektiğini vurguladı, “Karşı taraf nasıl bu alandan birleşerek çıkıyorsa, buradan da birleşerek çıkılacak, başka yolu yok” dedi.

İktidarın yerel seçimlerde İstanbul’u kaybedebileceğini belirten Melda Onur, muhalefetin ‘birbirinin kaşına gözüne bakmadan’ bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.


webiz’deki programın tamamını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.


Twitter

Facebook

Youtube


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır'da belediye otobüsü kamyona çarptı: Dört kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Diyarbakır'ın unutulmuş efsane çocuğu: Mehmet Şori