Ana SayfaGüncelMHP’de 9 ilin adayı belli oldu, Akşener’den “Ankara’da ortak aday” açıklaması

MHP’de 9 ilin adayı belli oldu, Akşener’den “Ankara’da ortak aday” açıklaması

HABER MERKEZİ – MHP, dokuz ilin belediyeleri için başkan adaylarını belirledi. İYİ Parti lideri Akşener ise partsi ile CHP’nin Ankara’da ortak bir aday çıkarabileceğini söyledi.

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için partilerin aday göstereceği isimler netleşirken, partiler arasındaki ittifaklara ilişkin açıklamalar da gelmeye devam ediyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de belediye başkan adayı çıkarmayacağını açıklayan MHP, 9’u il 41’i ise ilçe belediyeleri olmak üzere 50 belediye başkan adayını daha açıkladı.

MHP tarafından dokuz ilde aday gösterilen isimler şöyle:

  • Çankırı Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Esen
  • Erzincan Belediye Başkan Adayı Bekir Aksun
  • Giresun Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Yılmaz
  • Kastamonu Belediye Başkan Adayı Dr. Galip Vidinli
  • Kars Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik
  • Kırşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Onur Köksal
  • Kütahya Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Âlim Işık
  • Nevşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Filiz Kılıç
  • Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan

Bahçeli: AKP ile ittifak görüşmeleri olumlu gidiyor, uzlaşılan alanlar var

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan MHP lideri Devlet Bahçeli, AKP ile devam eden seçim ittifakı görüşmelerine değindi:

“İki parti yöneticisi saygı değer insan zaman zaman bir araya geliyorlar, çalışma yapılan uzlaşılan alanlar var. Sayın Cumhurbaşkanı’na arz edeceklerdir. Şu ana kadarki gelişmeler olumlu. Çalışmalar verimlidir. Cumhur İttifakı iyi gidiyor.”

Akşener: Ankara’da ortak adayımız olabilir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise yerel seçimler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti’nin Ankara’da ortak bir aday çıkarabileceğini söyleyen Akşener, ortak adayın hem CHP seçmeninden hem de sağ kesimden oy alabileceğini belirtti.

“Henüz basına yansıyan ‘şu şehir, bu şehir’ diye haberler gerçeği yansıtmıyor. Şehirler üzerinden konuşmadık. Ben sadece Ankara ile ilgili bir tanımı hem Sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarına, hem kamuoyuna hem de size yapıyorum. Ankara’daki seçmenin ağırlığı sağ dediğimiz seçmen kitlesi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir oyu var fakat onun üzerine eklenmiyor. Ankara’ya hem Cumhuriyet Halk Partili seçmenin razı olabileceği, hem de sağ seçmen kitlesinin razı olabileceği bir kişi, iki partinin ortak adayı da olabilir.”