Ana SayfaGüncelMuzaffer Sarısülük yaşamını yitirdi

Muzaffer Sarısülük yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Gezi direnişi sırasında polis tarafından öldürülen Ethem Sarısülük’ün babası Muzaffer Sarısülük yaşamını yitirdi.

2013 yılında Gezi direnişi sırasında Ankara Kızılay’da polis tarafından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük’ün babası Muzaffer Sarısülük hayatını kaybetti.

Sarısülük’ün ölüm haberini oğlu Cem Sarısülük, “Bu acı haberi vermek de bana düştü. Babam Muzaffer Sarısülük gece vefat etmiştir. Cenazesi Cumartesi günü öğlen Çorum Sungurlu Beylice köyünde defnedilecektir” diye duyurdu.

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği öğrenilen Muzaffer Sarısülük’ün cenazesi yarın düzenlenecek cenaze töreninin ardından defnedilecek.

Muzaffer Sarısülük hakkında

59 yaşındaki Muzaffer Sarısülük, yaklaşık 30 yıldır doğada yaşıyordu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden mezun olan Sarısülük, 1985 yılında ilk olarak Urfa’da edebiyat öğretmenliği yaptı. Ardından öğretmenlikten istifa etti.

Meslekten ayrıldıktan sonra Çorum Sungurlu’ya bağlı Beylice Köyü’ne yerleşti.

Burada birkaç yıl kalan Sarısülük, 1992 yılında ise toplumdan kendini tamamen soyutlayarak doğada yaşamaya başladı.

Muzaffer Sarısülük, oğlu Ethem Sarısülük’ün öldürülmesinden sonra Sungurlu’da tepki için bir trafonun altında ateş yakıp diş polikliniğinin kapısına “Maddi Tıp Şeytandır” diye yazınca hakkında ‘kamu malına zarar vermek’ iddiasıyla 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle iki dava açılmıştı.


Bu haber bianet’ten derlenmiştir.
Previous post
Gazeteci Murat Güreş'e 'polise hakaret'ten hapis cezası
Next post
Gül'ün başdanışmanı Sever hakkında soruşturma