Ana SayfaÇalışma YaşamıNedeni sendikalaşma: Sibaş’ta 14 işçi daha işten atıldı

Nedeni sendikalaşma: Sibaş’ta 14 işçi daha işten atıldı

HABER MERKEZİ – Aydın Söke’de kurulu olan Sibaş’ta Tekgıda-İş’e üye olan 14 işçi işten atıldı. Şirket daha önce de 54 işçiyi işten çıkarmıştı.

Aydın’ın Söke ilçesinde kurulu olan SİBAŞ’ta 14 işçi işten atıldı.

Evrensel’den Adnan Gürkan’ın haberine göre, daha önce Tekgıda-İş Sendikası’na üye olan 54 işçiyi işten atan SİBAŞ, sendika üyesi 14 işçiyi daha işten attı.

İşçiler önceki gün fabrikanın karşısına çadır kurarak eyleme başladı.

Ancak çadırları, evde oldukları saatte jandarma tarafından sökülen işçiler, atılan işçiler geri alınıp sendikayla toplu sözleşme görüşmelerine başlanana kadar eylemleri sürdüreceklerini belirtti.

“İşe geri dönene, sendika toplu sözleşme yapana kadar, kar da yağsa, yağmur da yağsa buradan ayrılmayacağız.”

SİBAŞ Sendika Baştemsilcisi Mehmet Özen ise yaşananları şöyle anlattı:

“Akşam çadırda otururken jandarmalar geldi. İfade aldılar, tutanak tuttular, telefon numaralarımızı aldılar ve gittiler. Sabah saat 06:00-07:00 sıralarında çadırda kimsenin olmadığı saatte gelmişler, çadırı söküp götürmüşler. Sabah geldiğimizde çadır yerinde yoktu. Hırsız gibi sabaha karşı çadır sökülmüş. Öğrendik ki jandarma sökmüş. Telefon numaralarımızı almışlardı, haber verebilirlerdi. Jandarmaya gittik, çadırımızı istedik. Bize ‘Yol kenarında sürücülerin dikkati dağılır, kaza yaparlar diye söktük. Kaymakam emir verdi’ dediler. Çadırımızı verdiler, ama kuramazsınız dediler.

“Kış günü patron işten atıyor, işçiyi açlığa mahkum ediyor, jandarma, kaymakam ses çıkarmıyor. Ama işçi ‘İşimi geri istiyorum’ dediğinde, yağmurdan ve kışın soğuğundan korunmak için çadır kurduğunda, hemen işçinin tepesinde bitiyorlar.”

Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte işçilere destek olmak için ziyarete geldiklerini belirten Tekgıda-İş İzmir 7 No’lu Şube Başkanı Ömer Atabey de işçilerin anayasal haklarına saygı duyulmasını istedi.

Atabey, çalışma ortamlarının kalitesini yükseltmek, iyi bir ücret, çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlamak için sendikada örgütlenen işçilerin işten atılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Hukuki mücadele ile birlikte işçilerin fiili mücadelesini destekle büyüteceklerini ifade eden Atabey, çağrıda da bulundu:

“Tüm işçi dostlarını, sık sık ziyaretler yapmaya, yapılacak basın açıklamalarında kitlesel destek vermeye çağırıyoruz.”

Previous post
Gize Piramitleri yakınlarında patlama: Üçü Vietnamlı turist dört kişi yaşamını yitirdi
Next post
İstanbul'da bazı yollar yılbaşında trafiğe kapatılacak