Ana SayfaBilim ve TeknolojiÖzel mesajlaşmalar dahil: Facebook, Netflix ve Spotify gibi 150 şirkete kullanıcı bilgilerini vermiş

Özel mesajlaşmalar dahil: Facebook, Netflix ve Spotify gibi 150 şirkete kullanıcı bilgilerini vermiş

HABER MERKEZİ – New York Times’ın yaptığı araştırmaya göre Facebook’un, Netflix ve Spotify gibi şirketlerin de aralarında bulunduğu en az 150 şirkete, onayları ve bilgileri olmadığı halde kullanıcıların kişisel bilgilerini sağladığı ortaya çıktı.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times’ın araştırması, Facebook’un anlaşmalı olduğu şirketlere, kullanıcıların kişisel bilgilerini sağladığını ortaya koydu.

Söz konusu araştırma gazetenin Facebook’a ait en az 250 adet belgeyi incelemesi ve eskiden şirkette çalışmış 50 kadar çalışanla yaptığı röportaj yapması sonucunda hazırlandı.

Facebook’un aralarında Apple, Yandex ve Huawei gibi şirketlerin de olduğu en az 150 şirkete yaptığı özel anlaşmalar dahilinde kullanıcıların onayları ve bilgileri olmadığı halde kişisel verilere erişim sağladığı belirtildi.

Bu anlaşmaların kullanıcılarının verilerinin kullanıldığının farkında olmaması nedeniyle büyük bir gizlilik ve güvenlik ihlali olduğu aktarıldı.

Netflix ve Spotify’a kullanıcıların kişisel mesajlarını okuma imkanı

BBC Türkçe’nin gazeteden aktardığı habere göre, Facebook’un Microsoft’a ait arama motoru Bing’e kullanıcıların arkadaş listesini açtığını, Netflix ve Spotify gibi şirketlere ise kullanıcıların kişisel mesajlarını okuma imkanı verdiği aktarıldı.

Amazon’un arkadaşları üzerinden kullanıcıların isimlerine ve iletişim bilgilerine erişim sağladığı, Yahoo’nun ise arkadaş listesinde yer alan kullanıcıların yazdıklarını görme fırsatı edindiği ifade edildi.

Spotify, Netflix ve Royal Bank of Canada, kullanıcıların özel mesajlaşmalarını okuma, yazma ve silme yetkisine erişen şirketler arasında bulunuyor.

Haberde aynı zamanda New York Times gazetesinin kendisinin de kullanıcıların arkadaş listesine erişebilme kapasitesi olduğu belirtildi.

Gazete sözcüsü haber kapsamında yaptığı açıklamada hiçbir kişisel veriyi kullanmadıklarını öne sürdü.

Twitter üzerinden suçlamalara yanıt veren Netflix de kullanıcıların kişisel verilerini kullandıkları iddiasını reddetti.


Facebook’ta güvenlik açığı: 50 milyon hesap etkilenmiş olabilir

Facebook’un 30 milyon kullanıcısı hacklendi, soruşturma başlatıldı




Önceki Haber
Erdoğan'a göre Türkiye'nin en büyük sorunu: 'Bir grubun kültür sanat dünyamızı esir alması'
Sonraki Haber
Beyaz Saray duyurdu: ABD Suriye'den çekiliyor