Ana SayfaGüncelRize Emniyet Müdürü silahlı saldırıda yaşamını yitirdi

Rize Emniyet Müdürü silahlı saldırıda yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, makamında tayin nedeniyle sorun yaşadığı belirtilen trafik polisi tarafından vurularak hayatını kaybetti.

Rize kent merkezindeki İl Emniyet Müdürlüğü binasından saat 15.00 sıralarında silahlı sesleri yükseldi.

Emniyet Müdürlüğü’nün birinci katındaki makam odasının bulunduğu katta meydana gelen silahlı saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Bir trafik polisinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıda, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ve bir koruma polisi yaralandı.

Emniyet Müdürü yaşamını yitirdi

Rize Valisi Kemal Çeper, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Vali Çeper, saldırıda yaralanan diğer iki polisin kaldırıldıkları hastanede ameliyata alındıklarını da sözlerine ekledi.

Çeper, yaptığı açıklamada saldırıyı gerçekleştiren polisin tayinle ilgili bir tartışma üzerine ateş açtığı iddiasına da değindi:

“İlk söylenen, bu arkadaş burada üniversite kazanmış, Derebaşı’ndan il merkezine gelmek istemiş, talebi olmuş. Sanıyorum uygun görülmemiş. Muhtemelen içeride sonuç alamadı. Polis memuru diyemiyorum, o haine de bir takım şeyler sorduk. Sessiz sakin biriydi ama bunun cezasını çekecek.”

DHA, Verdi’yi vurduğu belirtilen saldırganın makamında tayin konusunda yönetimle sorun yaşadığı belirtilen bir trafik polisi olduğunu aktarmıştı.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yaptığı ilk açıklamada, “Şu an hastanedeler. İnşallah doktorlarımız kurtarmak için çaba gösteriyor. Olayla ilgili derin ayrıntıyı arkadaşlar ifade edecekler. Bakan yardımcımız ve emniyet müdürümüz Rize’ye hareket ediyor” demişti.

Previous post
164 eleştirmen ve yapımcının oylarıyla: Sight & Sound'un 2018’in en iyi filmleri listesi
Next post
Yönetmen doğumunun 100. yılında anılıyor: 'Bergman'a Övgü'