Ana SayfaGüncelSavcı HDP’li vekilin tutuklamasını talep etti, mahkeme reddetti

Savcı HDP’li vekilin tutuklamasını talep etti, mahkeme reddetti

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Saliha Aydeniz hakkında açılan davanın duruşmasında savcı tutuklama talep ederken, mahkeme heyeti bu talebi reddetti.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz hakkında 24 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilmeden önce Demokratik Toplum Kongresi (DTK) faaliyetleri kapsamında “örgüt kurma ve yönetme” gerekçesiyle 30 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 4’üncü duruşması Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

HDP Milletvekili Aydeniz duruşmaya katılmazken, avukatı Erhan Ürküt duruşmada hazır bulundu.

Duruşma, dosyaya konulan evrakların okunmasıyla başladı. Aydeniz’in avukatı Ürküt, müvekkilinin milletvekili seçilmesi nedeniyle yargılamanın durdurulmasını ve yurtdışı yasağının kaldırılmasını istedi.

Savcı, ‘kaçma şüphesi’, ‘suçun mahiyeti’, ‘mevcut delil durumu ve kuvvetli şüphe’ nedeniyle Aydeniz hakkında ‘adli kontrol tedbiri’nin yetersiz kalacağı gerekçesiyle Aydeniz’in tutuklanmasını talep etti.

Avukat Ürküt, mütalaayı kabul etmediklerini, müvekkilinin kaçma şüphesinin olmadığını ve milletvekili olarak Meclis faaliyetlerini yürüttüğünü belirterek, tutuklama koşullarının oluşmadığını söyledi ve savcının taleplerinin reddedilmesini istedi.

Mahkeme talepleri reddetti

Mahkeme heyeti, savcının tutuklama ve avukatların yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması yönündeki taleplerini reddetti.

Duruşma 2019’un Mayıs ayına ertelendi.

Previous post
Roboski Katliamı'nda yakınlarını kaybeden Faruk Encu'ye bir dava daha
Next post
Fotoğraflarla: Kadınların hak mücadelesiyle geçen bir yıl