Ana SayfaGüncel“Seçim öncesi binlerce asker ve polisin kaydı Şırnak merkeze alındı”

“Seçim öncesi binlerce asker ve polisin kaydı Şırnak merkeze alındı”

HABER MERKEZİ – Yaklaşan yerel seçimlerde oy kullanmaları için binlerce asker ve polis kaydının Şırnak merkez ve Beytüşşebap ilçesine alındığı iddia edildi. Benzer bir durumun Beytüşşebap ilçesinde de söz konusu  olduğu iddia ediliyor.

31 Mart 2019 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerde oy kullanmaları için yaklaşık 3 bin asker ve polis kaydının Şırnak merkeze alındığı iddia edildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre görevlendirme ile ikametleri kent merkezine alınan kolluk kuvvetlerinin birçoğu, Silopi ve Cizre ilçelerinde görev yürüten polis ve askerlerden oluşuyor.

Söz konusu kayıt işlemleri ise Siirt karayolu üzerinde bulunan ve Okullar Bölgesi olarak adlandırılan yer ile TOKİ konutları civarında yoğunlaşıyor.

Birkaç aydır gerçekleşen kayıt işlemleri halen devam ederken, durum Şırnak merkezin yanı sıra Beytüşşebap’ta da aynı.

Son genel seçimlerde HDP’nin bin 874, AKP’nin ise 415 oy aldığı ilçe merkezine yapılan kayıtların genelde askerlerden oluştuğu iddia ediliyor. Ancak kaydı ilçe merkezine alınan asker sayısı hakkında herhangi bir bilgi yok.

HDP açık ara önde

Şırnak, belediyesine kayyum atanan ve sokağa çıkma yasakları sonrası yaşanan ölüm ve yıkımlardan kaynaklı seçim sonuçları en çok merak edilen yerlerin başında geliyor.

Son yapılan 2014 yerel seçimlerinde DBP yüzde 59.6, AKP ise yüzde 29.3 oranında oy almıştı.

Yasak sırasında göç eden binlerce insanın halen dönmediği kentte son genel seçimlerde ise HDP yaklaşık 15 bin, AKP ise 6 bin civarında oy almıştı.

Previous post
'Mother Jones' veyahut kapitalizmin baş belası: Mary Jones
Next post
AB’den Türkiye’ye operasyon uyarısı: Tek taraflı bir eylemden uzak durun