Ana SayfaGüncelSedanur Güzel cinayetiyle ilgili üç kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi

Sedanur Güzel cinayetiyle ilgili üç kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi

HABER MERKEZİ – Kars Kağızman’da kaybolduktan bir hafta sonra cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel cinayetiyle ilgili üç kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Sedanur Güzel, 16 Eylül Pazar günü, Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyündeki evinin önünde kaybolmuştu.

9 yaşındaki Sedanur Güzel’in cansız bedeni, 23 Eylül’de Paslı köyü yakınlarında bulunmuş ve cinayete ilişkin üç kişi tutuklanmıştı.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada soruşturmanın tamamlandığı belirtilerek “üç şüpheli şahıs hakkında kasten öldürme ve çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçlarından cezalandırılma istemiyle kamu davası açılmıştır” denildi.

Üç kişi hakkında ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açıldığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Sedanur Güzel’in kaybolması ve cesedinin bulunması olayı ile ilgili yürütülen soruşturmaya dair kamuoyuna açıklama yapılması zarureti hasıl olmuştur. 16.09.2018 günü kaybolan Sedanur Güzel’in cesedinin 23.09.2018 günü Kars ili Kağızman ilçesi Paslı köyüne 1 kilometre mesafede taşların altına gizlenmiş olarak bulunması olayıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma tamamlanmıştır. Soruşturma sonucunda üç şüpheli şahıs hakkında kasten öldürme ve çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçlarından cezalandırılma istemiyle kamu davası açılmış olup Cumhuriyet Başsavcılığımızca düzenlenen iddianame Kars 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmiştir.”

Previous post
ABD-Meksika sınırında gözaltına alınan 7 yaşındaki göçmen çocuk 'susuzluktan öldü'
Next post
Ulaştırma Bakanı'ndan 'sinyalizasyon' açıklaması: Olmazsa olmaz bir sistem değil