Ana SayfaGüncelSırrı Süreyya Önder cezaevine girdi: “Sözlerimiz onurumuzdur, barış kazanacak”

Sırrı Süreyya Önder cezaevine girdi: “Sözlerimiz onurumuzdur, barış kazanacak”

HABER MERKEZİ – HDP eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder, kesinleşen 3 yıl 6 ay hapis cezasını çekmek üzere Kandıra Cezaevi’ne girdi. Önder cezaevine girmeden hemen önce “Sözlerimiz onurumuzdur, barış kazanacak” dedi.

17 Mart 2013 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen Newroz kutlamasında yaptıkları konuşmalar nedeniyle Selahattin Demirtaş ile beraber “örgüt propagandası yaptıkları” iddiasıyla hapis cezası verilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder tutuklandı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesince 3 yıl 6 ay hapis cezası onanan Önder, Kandıra’daki cezaevine kendisi teslim oldu.

Önce Kocaeli Adliyesi’ne gelerek İnfaz Savcılığı’nda işlemlerini yaptıran Önder, adliye çıkışında yaptığı açıklamada cezasının onandığını, bu nedenle Kandıra’daki cezaevine teslim olacağını söyledi.

Daha sonra beraberindekilerle araca binen Önder, Kandıra’daki 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na geldi.

“Sözlerimizin arkasındayız”

Önder, girişte gazetecilere yaptığı açıklamada ise sözlerinin arkasından olduğunu belirterek, “Barış ve demokrasi kazanacak” dedi.

“Barış ve demokrasi uğruna emek verenler açısından sürpriz olmayan günlerden geçiyoruz. Bu savaş ve hoyratlık kuyusu sanıldığı kadar derin değildir. Yaşananlar iç karartıcı gibi gözükse de güzel günler bütün ülke için çok yakındır aslında. Bizim geleneğimiz, azdan çoğu çıkarabilmenin sayısız örneğiyle bezelidir. Ettiğimiz her laf, yürüttüğümüz bütün çabalar onurumuzdur. Bedel gerekiyorsa ödemek de öyle… Bütün dostları selam, başarı ve dayanışma duygularımla selamlıyorum. Barış ve demokrasi kazanacak.”

Açıklamasının ardından Önder, cezaevine giriş yaptı.

Ne olmuştu?

Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğu ile ilgili kararını 20 Kasım’da açıklayan AİHM, Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiğine ve ‘siyasi nedenlerden ötürü, muhalefetin sesini kısmak için tutuklandığına’ hükmetmişti.

Karara tepki gösteren AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “AİHM’in verdiği kararlar bizi bağlamaz. Biz karşı hamlemizi yapar, işi bitiririz” demişti.

AİHM kararı sonrası Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, Demirtaş ve Önder’e yaptıkları konuşmadan ötürü “terör örgütü propagandası yapmak”la suçladı ve iki siyasetçinin hapis cezalarını onadı.

Böylece Demirtaş’a 4 yıl 8 ay, Önder’e ise 3 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Previous post
İnsan ailesinin tarihini yazan kadınlar: “Sapiens'ten Önce İnsan Vardı”
Next post
Dünyada bir ilk: Lüksemburg'da toplu taşıma ücretsiz oluyor