Ana SayfaGüncelSoma katliamını anlatan tiyatro oyununun Soma’da sahnelenmesine yasak

Soma katliamını anlatan tiyatro oyununun Soma’da sahnelenmesine yasak

HABER MERKEZİ – Soma’da 301 maden işçisinin yaşamını yitirmesine neden olan iş cinayetini konu alan tiyatro oyununun Soma’da sahnelenmesi yasaklandı.

Maden işçileriyle öğrencilerin kurduğu Soma Mekansızlar Tiyatrosu, Soma’da 13 Mayıs 2014’te 301 madencinin yaşamını yitirdiği iş cinayetini konu alan bir oyun hazırladı.

“Para İle Satılmaz” adlı tiyatro oyunu birçok yerde sahnelendi ve Soma’da 15 Aralık’ta yeniden gösteriminin yapılması için başvuruda bulunuldu.

Kaymakamlık, “içinde sakıncalı sözler ve içerikler var” gerekçesini öne sürerek oyunun sahnelenmesine izin vermedi.

Cumhuriyet’ten Yusuf Özkan’ın haberine göre kaymakamlık tarafından tiyatroya gönderilen yazıda, oyunun 15 Aralık’ta Soma Belediye Düğün Salonu’nda sahnelenmesi için yapılan başvurunun ‘uygun görülmediği’ belirtildi.

Oyunun daha önce bir çok yerde sahnelendiğini belirten tiyatro ekibinden Mehmet Çolak, “Soma’da yeniden sahnelememiz için yoğun talep vardı. Ekibimizde benle birlikte üç kişi madende çalışıyor. Oyunda da yaşadığımız katliamı ele aldık. Kaymakamlık, argo kelimeler ve sivri dil kullanıldığı gerekçesiyle engelleme kararı almış” dedi.

Previous post
Çorum, Kars ve Van'ın bazı ilçelerinde okullara kar tatili
Next post
Bakan Pekcan: Konkordato ilan eden şirket sayısı 846