Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞule Çet’in ölümü: İki sanığa da ağırlaştırılmış müebbet isteniyor

Şule Çet’in ölümü: İki sanığa da ağırlaştırılmış müebbet isteniyor

HABER MERKEZİ – Otopsi raporunun ardından cinsel saldırıya maruz bırakıldığı ortaya çıkan Şule Çet’in şüpheli ölümüne ilişkin hazırlanan iddianamede, iki sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Çet’in ölümüyle ilgili soruşturmayı tamamlayarak hazırladığı iddianameyi Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

BBC Türkçe’ye açıklama yapan avukat Umur Yıldırım iddianamede tutuklu bulunan iki şüpheli için “kasten adam öldürme, nitelikli cinsel saldırı ve hürriyetten alıkoyma” suçlarından ceza istendiğini belirtti.

İddianamede, sanıklar Berk Akand ve Çağatay Aksu hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 39’ar yıla kadar hapis cezası istendi.

Sanıklar tepkiler üzerine tutuklanmıştı

Şule Çet’in hayatını kaybetmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında sanıklar Berk Akand ve Çağatay Aksu Haziran ayında gözaltına alınmış, ancak daha sonra serbest bırakılmışlardı.

Sanıkların serbest bırakılması üzerine Çet’in şüpheli ölümünün aydınlatılması için kampanyalar başlatılmış ve protesto gösterileri düzenlenmişti. Ardından da her iki sanık Temmuz ayında yeniden tutuklanmıştı.

Previous post
Hande Kader cinayeti: Yıllar sonra bir şüpheli tutuklandı
Next post
'Sarı Yelekliler' isyanı: Lise öğrencileri ve ambulans şoförleri de eylemde