Ana SayfaGüncelTrump’tan Erdoğan’la yaptıkları telefon görüşmesine ilişkin açıklama

Trump’tan Erdoğan’la yaptıkları telefon görüşmesine ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları telefon görüşmesine dair bazı bilgileri Twitter’dan duyurdu. Mesajında görüşmenin “verimli geçtiğini” belirten Trump, “Yavaş ve koordineli şekilde çekilmeyi konuştuk” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’den çekilme kararı öncesi AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları telefon görüşmesine dair açıklamalarda bulundu.

Twitter hesabı üzerinden konuşmayı duyuran Trump, Amerikan askerlerinin çekilmesi konusunda “verimli” bir telefon konuşması gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Trump, “IŞİD ve Suriye’deki ortak ilgi alanlarımızı konuştuk, Amerika askerlerinin bölgeden, yavaş ve son derece koordineli bir şekilde çekilmesini konuştuk” dedi.

Trump görüşme ile ilgili mesajını, “Ticaretin genişletilmesini de konuştuk” cümlesiyle bitirdi.

Görüşmeye dair Başbakanlık ya da Dışişleri Bakanlığı’ndan bir açıklama yapılmadı.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada Trump’la yaptıkları görüşmenin “olumlu geçtiğini” söylemişti.

Cuma günü yaptığı açıklamada ise Erdoğan, çekilme kararı sonrası, Fırat’ın doğusuna yakın zamanda başlaması planlanan operasyonu “bir müddet geciktireceklerini” duyurmuştu.

Erdoğan bu konuşmada, 14 Aralık’ta yapılan görüşmeye ilişkin de bilgi vermiş, Trump’ın “IŞİD’i siz temizler misiniz?” diye sorduğunu, kendisinin de olumlu yanıt verdiğini söylemişti.

Erdoğan konuya dair bir başka konuşmada ise “Başından beri Trump’la yüz yüze, telefonla pek çok görüşmemizde Suriye meselesinde birçok noktada aynı fikirleri paylaştığımızı gördük. Ancak bu görüş birliğinin sahaya yansıması oldukça geç ve güç oldu, ama oldu” ifadesini de kullanmıştı.




Önceki Haber
"Kürdüz" diyen aileye saldırı: Baba yaşamını yitirdi, oğlu hastanede
Sonraki Haber
Endonezya'da tsunami: Yaşamını yitirenlerin sayısı 373'e yükseldi