Ana SayfaDünyaTunus’ta kendisini yakan kameraman hayatını kaybetti: ‘Sorumlusu devlet’

Tunus’ta kendisini yakan kameraman hayatını kaybetti: ‘Sorumlusu devlet’

HABER MERKEZİ – Tunus’ta ekonomik koşulları protesto etmek için kendini yakan kameraman Abdurrezzak Zerki yaşamını yitirdi. Zerki öncesinde paylaştığı videoda, “Bu, Kasrin halkına bir çağrı. Ben, kendi başıma devrim yapacağım” ifadelerini kullandı. Konuya dair açıklama yapan Gazeteciler Sendikası, “Zerki’nin ölümünden devlet sorumludur” dedi.

Tunus’un Cezayir kentinin yakınında bulunan Kasrin vilayetindeki yerel bir kanalda kameraman olarak çalışan Abdurrezzak Zerki, ekonomik koşulları protesto etmek için dün kendini yaktı.

Sputnik’te yer alan habere göre Tunus Ulusal Gazeteciler Sendikası’ndan yapılan yazılı açıklamada, kameramanın ölümünden ‘basın sektörünü iş kanunun denetiminden uzak çalıştırmaya müsaade eden devletin’ sorumlu olduğu belirtildi.

Zerki, kendini yakmadan önce sosyal medya hesabından yaptığı görüntülü paylaşımda, “Bu, Kasrin halkına bir çağrı. Ben, kendi başıma devrim yapacağım” ifadelerini kullandı.

Gece boyu protesto gösterisi

Zerki’nin hayatını kaybetmesinin ardından kentte gece boyu protesto gösterileri düzenlendi.

Polis, lastik yakıp barikat kurmaya çalışan göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

‘Arap Baharı’ Tunus’ta başlamıştı

Tunuslu seyyar satıcı Muhammed Buazizi’nin 2011 yılında, yerel güvenlik güçlerinden gördüğü kötü muamelenin ardından kendini ateşe vererek hayatını kaybetmesi, kısa sürede pek çok ülkeye yayılan ‘Arap Baharı’ adlı süreci başlatmıştı.

‘Arap Baharı’nın son kalesi olarak nitelendirilen Tunus, bugün, alım gücünün düşmesi, artan enflasyon, yüksek işsizlik ve özellikle genç işsizliği gibi sıkıntılarla mücadele ediyor.