Ana SayfaGüncelTürkiye’den AB ülkelerine iltica başvurularında rekor

Türkiye’den AB ülkelerine iltica başvurularında rekor

HABER MERKEZİ – Türkiye vatandaşlarının, Avrupa Birliği ülkelerine yaptığı iltica başvuruları Ekim ayında rekor kırdı.

Avrupa İltica Destek Ofisi’nin (EASO) açıkladığı verilere göre, Türkiye vatandaşlarının Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yaptıkları iltica başvuruları Ekim 2018’de en yüksek seviyeye ulaşarak rekor kırdı.

Aynı zamanda Ekim ayı AB ülkelerine yapılan toplam 60 bin 500 başvuru ile 2018’de en fazla iltica talebinin yapıldığı ay olarak kayıtlara geçti.

DW Türkçe’nin haberine göre AB’ye bağlı bir kurum olan EASO, sadece Ekim ayında 2 bin 880 Türkiye vatandaşının AB ülkelerine iltica başvurusu yaptığını açıkladı.

Bu rakam, 2 bin 645 başvurunun yapıldığı Eylül ayına göre yüzde 9’luk bir artışa tekabül ediyor.

EASO, ellerindeki bilgilerin iltica başvurusunda bulunan Türkiyelilerin yakın zaman içerisinde AB’ye geldiğine işaret ettiğini belirtti.

Son 6 ayda başvurusu onaylananların oranı yüzde 44

Türkiye vatandaşları tarafından yapılan başvurulardaki artış, aynı zamanda iltica başvurularına cevap bekleyen kişilerin sayısını da artırdı.

Ekim ayı sonu itibarıyla AB ülkelerinde yaptıkları iltica başvuruları hakkında karar bekleyen Türkiye vatandaşlarının sayısı 17 bin 300 ile şu ana kadarki en yüksek seviyeye ulaştı.

EASO ayrıca son altı ay içerisinde iltica başvurusuna olumlu yanıt alan Türkiye vatandaşlarının oranının yüzde 44 olduğunu belirtti.

Previous post
Brezilya'da katedrale silahlı saldırı: Dört kişi yaşamını yitirdi
Next post
Polis 'dur' ihtarına uymadığı iddiasıyla araca ateş açtı: Bir çocuk yaşamını yitirdi