Ana SayfaGüncelÜç kentte HDP’ye polis baskını: Açlık grevindeki 70’e yakın kadın gözaltına alındı

Üç kentte HDP’ye polis baskını: Açlık grevindeki 70’e yakın kadın gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır ve Batman’ın ardından Van’da da Leyla Güven’in sürdürdüğü eyleme destek amacıyla açlık grevine giren 10’u aşkın TJA aktivisti kadın, HDP il binasına sabah karşı yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. Son gözaltılarla birlikte üç kentte gözaltına alınan kadınların sayısı yaklaşık 70.

Tutuklu yargılandığı davanın Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Kasım’da görülen duruşmasında “Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için açlık grevine başladığını” duyuran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 34’üncü gününde.

Güven’in eylemine destek amacıyla Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti kadınlar, dün Diyarbakır, Batman ve Van’da üç günlük açlık grevi eylemi başlatmıştı.

Eylemlerin başlamasının ardından dün akşam Diyarbakır ve Batman’da, açlık grevine girilen HDP il binalarına polis baskını gerçekleşmişti.

Yapılan baskınlar sonucu Diyarbakır’da 25 kadın, Batman’da da aralarında HDP İl Eşbaşkanı Berivan Helen Işık’ın bulunduğu 28 kadın gözaltına alınmıştı.


İki kentte HDP’ye polis baskını: Açlık grevindeki en az 50 kadın gözaltına alındı


Van’da sabaha karşı polis baskını

Bu baskınların ardından Van’da da HDP il binasına sabah saat 05.00 sıralarında polis baskını yapıldı.

Barış Anneleri’nin de aralarında bulunduğu 14 TJA aksitivisti kadın, gözaltına alınıp Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

HDP Kadın Grubu: Annelerin tülbentleri yerlerde sürüklendi

HDP Parlamento Kadın Grubu, Leyla Güven’e destek eylemlerine yapılan polis müdahalelerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Diyarbakır, Batman ve Van’daki HDP il binalarında açlık grevine giren kadınların, parti binaları basılarak gözaltına alınması kınandı.

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, “Barbarca yaklaşımla il örgütü binalarımıza girilmiş, annelerin barışın simgesi olan tülbentleri yerlerde sürüklenmiştir. Bir barış haykırışı olan, kendi bedeninden başka hiçbir şeye zarar vermeyen bu eyleme bu fotoğraftaki gibi müdahale edilmiştir” ifadelerini kullandı.

“Biz kadınlar bu saldırılarla ilk kez karşılaşmıyoruz” diyen Acar-Başaran, iktidara ise şöyle seslendi:

“Bir kez daha ifade ediyoruz. Leyla Güven’in talebi Kürt halkının, kadınların, Türkiye halklarının talebidir. Bu talebi yükseltmek, İmralı tecridini kırmak için bütün saldırılara karşı yekvücut direnmeye, zılgıtlarımızı yükseltmeye devam edeceğiz. Bu gittiğiniz yol, yol değil. İmralı’nın kapılarının açık olduğu 2,5 yıllık bir süreçten geçtik. Sonrasındaki 3 yıllık süreci de hepimiz beraber tecrübe ettik. Bu yoldan dönülmelidir. Leyla Güven’in talebini her yerde ifade etmeye devam edeceğiz. Bizi böyle yıldıracaklarını zannedenler kadınların mücadele tarihine baksınlar.”

Güven’in talebi ne?

HDP Hakkari Milletvekili Güven, ne ailesi ne de avukatları ile görüşmesine izin verilen “Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılana dek açlık grevi eylemini sürdüreceğini” söylüyor.

Güven, “Öcalan’a bugün fazlasıyla ihtiyaç var. Ondan gelecek mesaj çok önemli olacak. Avukat, aile görüşlerinin olması gerekiyor. Talebim ağırlaştırılmış tecridin son bulmasıdır” diyor.


Benim annem halkının Leyla’sı – Sabiha Temizkan


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Financial Times: Türkiye'nin resesyona girme ihtimali arttı
Sonraki Haber
Nadya Murad: Ülkelerin IŞİD'in alıkoyduğu kadınlar için harekete geçmemesi anlaşılır değil