Ana SayfaGüncelUlaşımdan inşaata: Konkordato ilan eden şirket sayısı ‘resmen’ bine dayandı

Ulaşımdan inşaata: Konkordato ilan eden şirket sayısı ‘resmen’ bine dayandı

HABER MERKEZİ – Ticaret Bakanı Pekcan’ın açıklamasına göre konkordato ilan eden şirketlerin sayısı bine yaklaştı.

Türk Lirası’ndaki (TL) değer kaybı, yüksek enflasyon ve düşen ekonomik faaliyetin ardından konkordato ilan eden şirket sayısı bine dayandı.

Açıklama Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’dan geldi.

NTV’ye konuşan Pekcan, Pazartesi itibarıyla 979 firmanın konkordato ilan ettiğini açıkladı.

Pekcan, konkordatoyla ilgili olarak, “Konkordato ile ilgili yeni bir düzenleme var. Bundan böyle bağımsız denetim kuruluşlarının raporlamaları sonucunda konkordato ilan edilebilecek. Hem alıcıyı hem de borçlu firmayı koruyan bir mekanizma olması yönünde ciddi bir çalışma yapıldı” dedi.

Konkordato başvurusunda bulunan şirketlerin sayısına ilişkin bir rakam açıklanmadı.

Kimler konkordato ilan etti?

Konkordato başvurusu veya ilanında bulunan şirketlerin ait olduğu sektörler gıdadan ulaşıma geniş bir skalada yer alıyor.

Ulaşım alanında önde gelen Ulusoy ve Pamukkale gibi şirketlerin yanı sıra ayakkabı sektörünün köklü şirketleri Yeşil Kundura, Hotiç, Beta Ayakkabı ve Sabo Ayakkabı da konkordato ilan eden şirketler arasında.

Gıda sektöründen Keskinoğlu Tavukçuluk ve Yörsan, mücevher şirketi Gilan, halı sektöründen Angora Halı, Avşar Halı, akaryakıt firması Çekoil, 2008 yılında vergi rekortmeni şirketlerden olan Emay İnşaat, üçüncü havalimanı, Rixos, Swissotel ve Four Seasons Otelleri gibi yapıların inşaatlarında görev alan DSG İnşaat, akaryakıt dağıtım şirketi Remoil, market zinciri Makro Market, tekstil sektöründen Mendo İç Giyim, Türkiye’nin en büyük üç plastik boru üreticisinden biri olan Dizayn Boru, araç kiralama sektöründen Euronet Car Rental, Aker İnşaat ve turizm sektöründen Alkoçlar da yine konkordato ilan eden şirketlerden.

Konkordato nedir?

Konkordato, borçlarını ödemede zorlanan şirket ve kooperatiflerin, bir kısım borçlarından kurtularak borçlarını ödeyebilir duruma getirmeleri için uygulanan bir müessesedir.

Bu uygulamada alacaklı ve borçluların konkordato müessesesi kapsamında borç ve alacakları yeniden yapılandırma işlemine tabi tutulmaktadır.

Previous post
Sakçı cinayeti soruşturmasına 'gizlilik' kararı
Next post
Fulya Özdemir'i öldüren erkeğin cezasında 'haksız tahrik indirimi'