Ana SayfaGüncelVan’da cezaevi yakınında ve kent merkezinde eylem yasağı

Van’da cezaevi yakınında ve kent merkezinde eylem yasağı

HABER MERKEZİ – Van Valiliği, kentte bulunan cezaevlerinin yakınında her türlü eylemi ve kent merkezindeki birçok alanda basın açıklaması yapılmasını süresiz olarak yasakladı.

Van Valiliği, “Cezaevi civarlarında yapılacak eylem ve etkinlikler” ile “Kentte basın açıklamaları yapılamayacak” yerler ile ilgili iki ayrı genelge yayınladı.

Valilik tarafından yayınlanan ilk genelgede, Van’da bulunan cezaevlerinin civarında her türlü eylem ve etkinliklerin yasaklandığını bildirdi.

Duyuruda yasağın gerekçesi şöyle belirtildi:

“Yakalanarak etkisiz hale getirilen bölücü örgüt mensupları ile yakınlarının moral ve motivasyonlarını yükseltmek için anılan örgütlere müzahir şahıs veya gruplar tarafından, cezaevleri civarında stant açma, toplantı ve gösteri yürüyüşü veya basın açıklaması adı altında provokatif eylemler yapılabileceği değerlendirilmektedir. Bu itibarla; ilimiz coğrafi sınırları içerisinde bulunan tüm Ceza ve İnfaz kurumları ile Tutukevlerinin 1 ( bir) kilometre yarıçapındaki alanlarda her türlü ‘açık ve kapalı toplantı, gösteri yürüyüşü, çadır kurma, stant açma, el ilanı dağıtma vb.’ eylem ve etkinlikler yasaklanmıştır.”  

Basın açıklamalarına da yasak

Valilik tarafından yayınlanan ikinci genelgede ise kentte basın açıklamalarının yapıldığı merkezler olan Feqiyê Teyran Parkı, Cumhuriyet Caddesi, Sanat Sokağı’nda yapılacak olan basın açıklamalarının süresiz olarak yasakladığı duyuruldu.

Açıklamada şöyle denildi:

“Bu kapsamda yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri çerçevesinde ilimiz sınırları içerisinde; Van Valiliği, Adliye Sarayı, Ceza İnfaz Kurumu, İl Emniyet Müdürlüğü, Askeri Binalar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının binaları, ek binaları, tesisleri ve müştemilatları ile yakın çevreleri, Şerefiye Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Fekiye Teyran (Şehir) Parkı ile Merkez Bankası yanındaki Kent Meydanı, Bahçıvan Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Sanat Sokağı ve girişi ile Sanat Parkı, basın açıklaması yapılamayacak yerler olarak belirlenmiştir.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP: Yine ihmal var, tren kazası ciddi bir hatadan kaynaklı
Sonraki Haber
CPJ: Dünyada en fazla tutuklu gazeteci Türkiye'de