Ana SayfaGüncelYerel seçimler: CHP, İstanbul dahil dört ilin adaylarını açıkladı

Yerel seçimler: CHP, İstanbul dahil dört ilin adaylarını açıkladı

HABER MERKEZİ – CHP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara, İstanbul, Antalya ve Adana adayları belli oldu. Partinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Ekrem İmamoğlu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler için Ankara, İstanbul, Antalya ve Adana Büyükşehir Belediyesi adayları belli oldu.

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi adayı Mansur Yavaş oldu.

CHP Parti Meclisi’nde Yavaş için yapılan oylamada; 45 lehine, 12 aleyhine oy çıktı.

Adaylığına ilişkin Twitter üzerinden açıklama yapan Mansur Yavaş şunları ifade etti:

İstanbul’un adayı İmamoğlu

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı ise Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

İmamoğlu adaylığının açıklanmasının ardından Twitter’dan yaptığı açıklamada, “İstanbul’un geleceği ve İstanbulluların mutluluğu için yola çıkıyoruz. Beni bu göreve layık gören partime, genel başkanımıza ve tüm İstanbullulara içtenlikle teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ardından kameraların karşısına geçerek bir açıklama yapan İmamoğlu, bunun önemli bir başlangıç olduğunu belirtti.

“İstanbullulara nasıl bir İstanbul istediğimizi anlatacağız. Çok kararlı bir süreci yaşayacağız. Bu yönüyle hazırlıklarımızın İstanbullular’ın geleceği için en üst seviyede, bu ilin içinde olacağı bir sürecin yönetileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Beylikdüzü’nde yarattığımız saygı ortamında ifade ediyorum ki herkesin kalbini kazandığımız gibi tüm İstanbullular’ın kalbini kazanmaya geldiğimizi söylüyorum. Hayırlı olsun. Allah beni kimseye mahcup etmesin.”

Antalya ve Adana adayları

Parti tarafından yapılan açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayının Konyaaltı Belediye Başkanı olan Muhittin Böcek olduğu belirtildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen isim ise Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar.