Ana SayfaGüncel12 yıl hapsi istenen Bülent Şık’a bir soruşturma daha

12 yıl hapsi istenen Bülent Şık’a bir soruşturma daha

HABER MERKEZİ – Hakkında 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan bilim insanı Bülent Şık hakında “örgüt propagandası yaptığı” iddiasıyla bir soruşturma daha başlatıldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Akdeniz Üniversitesi’ndeki görevinden ihraç edilen Yrd. Doç. Dr. Bülent Şık hakkında bir soruşturma daha açıldı.

Akademisyen Şık hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, “örgüt propagandası yaptığı” iddiasıyla soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

T24’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre soruşturma dosyasında, Şık’ın ıspanaktaki demir oranından hareketle gıdalardaki nitrat oranlarını konu aldığı, Temel Reis görselinin kullanıldığı yazısı da yer aldı.

Şık, ıspanağın çok tüketilmesine neden olan bilimsel hatayı aktardığı yazısında sözü nitratlara getiriyor ve zararlarını aktarıyordu.

Bülent Şık’ın bianet’te “Robin Williams, Ekşili Ispanak Başı Yemeği ve Nitratlar” başlığıyla yayımlanan yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Habere göre Şık’ın sayfasında yer verdiği gazeteci Fehim Taştekin’in Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile ilgili yazısı, savaş karşıtlığının neden suç sayılamayacağına ilişkin paylaştığı bildiri ve görüşler de araştırma dosyasına konuldu.

Soruşturma İstanbul Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor.

12 yıla kadar hapsi isteniyor

Bülent Şık hakkında, Cumhuriyet gazetesi için kaleme aldığı “Türkiye’yi kanser eden ürünleri devlet gizledi, biz açıklıyoruz! İşte zehir listesi!” başlıklı yazı dizisi nedeniyle hakkında dava açılmıştı.

Açılan dava nedeniyle Şık’ın 5 yıldan 12 yıla kadar hapsi isteniyor.


‘Zehir listesi’ni yazmıştı: Bülent Şık’a 12 yıl hapis istemi

Bülent Şık: Sonuçların açıklanmayacağına kanaat getirince ‘zehir listesi’ni yazdım




Önceki Haber
Eylemi 72’nci gününde: Güven sıvı alımında zorluk çekmeye başladı
Sonraki Haber
25'i 'doğal ölüm'müş: Bakanlığa göre 3. Havalimanı'nda 55 işçi yaşamını yitirdi