Ana SayfaEğitim20’yi aşkın kentte okullara kar tatili

20’yi aşkın kentte okullara kar tatili

HABER MERKEZİ – Etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle 20’yi aşkın ilde okullar 8 Ocak Salı günü tatil edildi.

Konya

Konya’nın bazı ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, kentte etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle merkez Meram, Karatay ve Selçuklu ilçeleri ile Hüyük, Ahırlı, Yalıhüyük, Beyşehir ve Seydişehir ilçelerindeki okullarda 8 Ocak Salı günü eğitime ara verildi.

Bursa

Bursa’nın İnegöl ve Büyükorhan ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Çanakkale

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde üç gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiğini duyurdu.

Balıkesir

Balıkesir’in Manyas ilçesinde de ilk ve orta dereceli okulların 8 Ocak’ta tatil edildiği bildirildi.

Ağrı

Ağrı Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada da kentte etkili olan kar yağışı sonrası köy yollarında aşırı buzlanma görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, “Buzlanma nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için Valiliğimiz tarafından Ağrı merkeze bağlı taşıma kapsamındaki köy okullarında eğitim ve öğretim gören öğrencilerimiz için 1 gün süre ile eğitime ara verilmiştir” ifadesi kullanıldı.

Adıyaman

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Bitlis

Bitlis merkez ve Mutki ilçesi ile bağlı köylerdeki okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi.

Dersim

Dersim’de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği açıklandı.

Karaman

Karaman’nın 3 ilçesinde (Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla) kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullarda eğitime bir gün ara verildiği açıklandı.

Kocaeli

Kocaeli’nin Başiskele ve Gölcük ilçelerindeki tüm okullar ile Derince ve Körfez ilçelerinde taşımalı sistemdeki okullarda kuvvetli kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.

Öte yandan, İzmit, Körfez ve Derince kaymakamlıkları da taşımalı sistemdeki okullarda eğitime ara verilmesi kararı aldı.

Kırşehir

Kırşehir Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün için il genelindeki resmi ve özel tüm eğitim kurumlarının tatil edildiği duyuruldu.

Açıklamada, hamile ve engelli kamu personelinin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Kırıkkale

Kırıkkale Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, etkili olan yoğun kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle kent merkezi ve tüm ilçelerde resmi ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, rehberlik araştırma merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde bugün eğitime ara verileceği belirtildi.

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Bingöl

Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okulların bugün tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, kamudaki engelli ve hamile çalışanların da idari izinli sayılacağı aktarıldı.

Antalya

Antalya’nın Akseki ve İbradı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Zonguldak

Zonguldak Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, il merkezi, belde, bağlı köyler ile Ereğli, Alaplı, Kozlu ve Kilimli ilçelerinde, yaygın,örgün ve özel eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Denizli

Denizli’nin Çameli, Çardak ve Tavas ilçelerinde yoğun kar ve olumsuz hava şartlarından dolayı okulların bugün tatil edildiği duyuruldu.

Burdur

Burdur Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, buzlanma nedeniyle kent merkezi ve merkeze bağlı köyler ile Ağlasun, Çavdır, Gölhisar ve Yeşilova ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda (ilkokul, ortaokul, lise) bugün eğitime ara verileceği belirtildi.

Açıklamada, aynı gün ve yerleşim yerlerinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Düzce

Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışının kent genelinde devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, “İl genelinde 8 Ocak 2019 tarihinde okullar tatil edilmiştir. Kamuda engelli ve hamile personel, idari izinli sayılacaktır” ifadesine yer verildi.

Erzincan

Erzincan Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumları, ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim ve öğretim kurumlarının bugün tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, engelli olan ya da bakmakla yükümlü olduğu engelli yakını bulunan ile hamile kamu personelinin de bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Sakarya

Sakarya’da Karasu, Kocaali, Kaynarca, Söğütlü, Ferizli ve Hendek ilçelerindeki tüm okullar ile Adapazarı, Serdivan, Erenler, Sapanca, Karapürçek ve Akyazı ilçelerinde taşımalı sistemdeki okullarda, kuvvetli kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Muş

Muş’un iki ilçesinde yoğun kar nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Muş Valiliği’nden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları, beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle Varto ve Hasköy ilçelerinde bugün eğitime ara verildiği belirtildi.

Van

Van’ın Çaldıran Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçedeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Üç ilde daha kar tatili

Mersin’in Gülnar ilçesi, Batman’ın Sason ve Diyarbakır’ın Lice ilçelerindeki okullar da tatil edildi.


Bu haber AA’dan derlenmiştir