Ana SayfaGüncel4 aydır tutuklu: Gazeteci Kibriye Evren’e tahliye yok

4 aydır tutuklu: Gazeteci Kibriye Evren’e tahliye yok

HABER MERKEZİ – Dört aydır tutuklu yargılanan gazeteci Kibriye Evren’in ikinci kez hakim karşısına çıktığı duruşmada da tahliye kararı çıkmadı.

Diyarbakır’da 9 Ekim 2018 tarihinde aralarında gazeteci ve siyasetçilerin bulunduğu 142 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında tutuklanan gazeteci Kibriye Evren’in yargılandığı davanın 2’nci duruşması bugün yapıldı.

10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nde Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Evren’in tutukluluğuna devam kararı verildi.

Ne olmuştu?

İsimsiz bir ihbarla başlatılan soruşturma kapsamında evi düzenlenen polis baskınında gözaltına alınan Evren hakkında yurtdışına çıkışı, sosyal medya paylaşımları, gizli tanık beyanları nedeniyle “Örgüt üyeliği” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava açılmıştı.

Gazeteci Evren’in yargılandığı davanın ilk duruşması 6 Aralık 2018’de yapılmıştı.

Duruşmada, Evren hakkındaki iddiaları reddetmişti.

“Gazetecinin görevi haber yapmaktır, doğruları yazmaktır, haber kaynaklarıyla, halkla iletişime geçmek ve diyalog kurmaktır. Mesleğimle ilgili yurt dışına da çıktım ve gittiğim yerlerde haberler yaptım. Gizli tanıkların hakkımda verdikleri ifadeler doğru değildir ve kabul etmiyorum. Üzerime ifade verenler mesleğimi lekelemek istiyorlar. Mesleğimi illegal gösteriyorlar; ama ben legal bir iş yapıyorum, yasal bir kurumda çalışıyorum. Bir kadın ajansında çalışıyorum. Her parti, kurum ve kuruluş ile görüşmelerim oluyor ve haberlerini yapıyorum. TJA da bir kadın kurumudur ve gidip haberini yapıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum ve tahliyemi talep ediyorum. Sosyal medya hesabımda paylaştıklarım farklı ajansların yaptığı haberlerdir.”

İddianamede iki ayrı suçlama nedeniyle Evren hakkında 8,5 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


Erdoğan: Reformlarımızla basın daha demokratik ve özgürlükçü

2018’de kadın gazeteciler gözaltına alındı, tehdit edildi, 13’ü tutuklandı

Previous post
"Operasyon ABD'nin çekilmesine bağlı değil" diyen Çavuşoğlu'ndan Şam’a mesaj
Next post
Manisa'da minibüs mevsimlik işçileri taşıyan traktöre çarptı: 14 kişi yaralandı