Ana SayfaCezaevleri66 gündür açlık grevinde: Güven’in bulunduğu cezaevine yürüyenler engellendi

66 gündür açlık grevinde: Güven’in bulunduğu cezaevine yürüyenler engellendi

HABER MERKEZİ – 66 gündür açlık grevi eylemini sürdüren tutuklu milletvekili Leyla Güven’in bulunduğu cezaevine yürümek isteyen ve aralarında HDP’li vekillerin de bulunduğu kitle engellendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, “Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için” başladığını duyurduğu açlık grevi eyleminin 66’ncı gününde.

Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Güven ile geçtiğimiz günlerde bir görüşme gerçekleştiren avukat Gülşen Özbek, müvekkilinin sağlık durumuna ilişkin “Güven aşırı kilo kaybetti. Periyodik olarak görüşe giden bir avukat olarak, ilk defa sağlık durumunun kritik bir aşamaya geldiğini gözlemledim. Tek başına yürüyemeyecek durumda. Yürümede ciddi zorlanma söz konusu” bilgisini paylaşmıştı.

Güven’in sağlık durumuna ilişkin HDP tarafından yapılan açıklamada da “Leyla Güven’in sağlık durumunun hayati risk oluşturacak aşamaya girdiği” belirtilmişti.

Cezaevine yürüyenler engellendi

Bugün, aralarında HDP Diyarbakır milletvekilleri Remziye Tosun, Dersim Dağ ve Musa Farisoğullları’nın da bulunduğu onlarca kişi, parti il binasından Güven’in tutuklu bulunduğu cezaevine doğru yürüyüşe geçti.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Güven’in fotoğraflarını taşıyan grup, “Leyla Güven onurumuzdur” sloganları atarak yürüyen grup, polis ve zırhlı araçlar tarafından engellendi.

Cezaevine yürümekte ısrar eden kitlenin polislerce darp edildiği de belirtildi.

Yürüyüşün engellemesi üzerine yüzlerce kişi sloganlar HDP Diyarbakır İl binasına döndü.


Wallerstein dahil 100’ü aşkın isimden çağrı: Tecrit kalksın ki açlık grevleri sonlansın

İrlanda’dan Filistin’e: Güven’in açlık grevi eylemine dünyadaki siyasetçilerden destek

Previous post
Bir dayanışma sergisi: ‘Kadınlar Yaşasın Diye’
Next post
Kadıköy'de otel inşaatında '2 bin yıllık' tarihi kalıntılar bulundu